Politie Kennemerland

Schoudertas met geweld gestolen

Beverwijk, 28-12-2008 o De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een schoudertas waarvan een 60-jarige vrouw slachtoffer werd. Zij liep omstreeks 16.125 uur in een steeg vanaf het Stationsplein naar de Meerstraat toen zij door een duw in haar rug viel. Een onbekende jongen greep direct haar schoudertas.

Het slachtoffer werd enkele meters meegesleurd voordat zij noodgedwongen haar tas moest loslaten. De verdachte was vermoedelijk met een andere verdachte op een scooter die op de Wijckermolen stond te wachten. Twee getuigen van de beroving schoten te hulp. Eén van hen probeerde de scooterrijder aan te houden. Die wist echter toch weg te komen. De overvaller vluchtte weg via een andere steeg. Het slachtoffer raakte haar schoudertas kwijt met een portemonnee met een paar honderd euro. Ook raakte haar kleding beschadigd.

Van de twee verdachten is het volgende signalement bekend:

Overvaller: tussen de 20 en 25 jaar oud, lengte ongeveer 1.65 meter, tenger postuur. Hij droeg een donkerblauw sweatshirt.

Scooterrijder: tussen de 20 en 30 jaar, 1.80 meter lang, zwart kort haar, bol gezicht. Hij droeg een leren zwarte jas en reed op een zwarte scooter.

Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Beverwijk via 0900 - 8844.