Politie Gelderland-Zuid

Getuigen gezocht rond inbraak

Rossum, 28-12-2008 o Donderdagavond, Eerste Kerstavond, rond 20.00 uur werden bewoners bij terugkomst bij hun woning aan de Burgemeester van Randwijckstraat in Rossum onaangenaam verrast. Een alarmlicht op de woning brandde en vervolgens zag de eigenaar iemand in zijn huis. De politie werd gewaarschuwd die ter plaatse kwam.

Buiten zag hij een man die hij nog probeerde vast te pakken, en even later drie andere manspersonen. Toen kwam er ineens een auto op hem afgereden, in eerste instantie met gedoofd licht daarna met licht aan. Er zou geprobeerd zijn om op de man in te rijden, die echter opzij wist te springen.

Vervolgens zouden de overige mannen ook in die auto zijn gestapt, vermoedelijk donkerkleurig van het merk Volkswagen, die wegreed richting een tunneltje. Daarna zou de auto met verhoogde snelheid Rossum in zijn gereden.

Wie heeft iets gezien of weet meer?
De politie heeft aangifte van de inbraak, waarbij enkele goederen zouden zijn weggenomen, opgenomen. Nader onderzoek loopt. De politie vraagt getuigen van de inbraak of mensen die iets bijzonders rondom de woning aan de Burg. van Randwijckstraat hebben opgemerkt om contact op te nemen met politieteam Bommelerwaard. Dit kan op telefoon 0900-8844 of desgewenst anoniem op nummer 0800-7000. Ook mensen die meer informatie kunnen geven over de bij de inbraak gebruikte auto, worden verzocht te bellen.
(08)