Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 december 2008

Eenzijdig ongeval met dodelijke afloop

Enschede

Op zondag 28 december 2008 omstreeks 3.53 uur kwam bij de politie Twente een melding binnen van een ernstige aanrijding op de Gronausestraat in Enschede. De politieagenten troffen een auto op de kop aan. Er zaten twee inzittenden bekneld. Met behulp van de brandweer werden de 20-jarige bestuurder en zijn 17-jarige passagier, beiden uit Enschede, uit de auto bevrijd. De 20-jarige man was overleden. De 17-jarige jongen werd, met onbekend letsel, per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie Twente heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de aanrijding. De auto reed over de Gronausestraat en kwam uit de richting van het centrum van Enschede. Op een gegeven moment raakte de bestuurder met zijn linkervoorwiel rand van de busbaan. Hierdoor verloor hij de controle over zijn auto. De auto reed over de groenstrook, raakte twee lichtmasten en kwam op het fietspad tegen twee bomen nadat het enkele keren over de kop was gegaan op het dak tot stilstand. De politie vermoed dat de man te hard heeft gereden. (08-161159)

Fiets aangetroffen

Markelo

Surveillerende politieagenten zagen op zondag 28 december 2008 omstreeks 5.40 uur een 20-jarige man zagen in een bushokje staan de Goorseweg in Markelo. Even later troffen ze de man bij de Herikerberg aan naast een fiets. De agenten spraken hem aan. De 20-jarige man wist niet van wie de fiets was. De politieagenten hebben de fiets meegenomen naar het politiebureau. Het betreft een blauw/groene damesfiets van het merk Gazelle. De politie weet niet wie de eigenaar van deze fiets is, er is geen aangifte bekend. Verzoek aan de eigenaresse om zich te melden bij het politiebureau te Goor. (08-161172)

Diensthond apporteert verloren portemonnee

Goor

Diensthond Cliff van de politie Twente werd op zondag 28 december 2008 omstreeks 6.41 uur, tijdens zijn nachtdienst, door zijn baasje uitgelaten op de Zenkeldamshoek. Op een gegeven moment pakte Cliff 'iets' uit de bevroren berm en leverde dit netjes bij zijn baasje af. Het bleek een portemonnee te zijn van een 19-jarige man uit Goor. Van de portemonnee was (nog) geen aangifte gedaan. Het baasje van Cliff heeft de portemonnee bij de rechtmatige eigenaar afgeleverd. (08-161176)

Drie mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging

Markelo

Een 17-jarige man uit Lunteren deed op donderdag 26 december 2008 aangifte van mishandeling. De man bevond zich bij een discotheek aan de Oude Rijssenseweg in Markelo. Daar sprak hij 19-jarige jongen uit Ederveen aan omdat hij een grote boer dicht bij een meisje liet. Na deze opmerking escaleerde het. De 17-jarige jongen werd mishandeld door de 19-jarige man en een 19-jarige man uit Lunteren en een 20-jarige man uit Ederveen. De drie mannen zijn aangehouden en opgesloten. De volgende dag werden zij verhoord en in vrijheid gesteld. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-160760.)

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Enschede

Op zondag 28 december 2008 omstreeks 1.21 uur kwam er bij de politie Twente en melding van een aanrijding op de Oldenzaalsestraat te Lonneker. Daar bleek dat een 41-jarige automobilist uit Oldenzaal over de Oldenzaalsestraat reed en uit de richting van Enschede kwam. Hij raakte opeens de middengeleider, een boom, een andere auto en kwam al slingerend op het fietspad tot stilstand. De 41-jarige man verliet zijn zwaar beschadigde auto en liep weg in de richting van de Lonneker Molenweg. Op de Scholten Reimerstraat werd de man gezien door de politie waarna hij werd aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol en moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-161120)

Vrouw gewond na aanrijding

Oldenzaal

Een 73-jarige vrouw uit Oldenzaal fietste over de Hyacinthstraat te Oldenzaal op zaterdag 27 december. Ter hoogte van de Gamemelkerstraat werd zij over het hoofd gezien door een 42-jarige automobilist uit Oldenzaal. De man wilde oversteken en verleende de vrouw geen voorrang. Hierdoor raakte hij met zijn auto de vrouw op de fiets. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (08-160886)

Zakkenrollerij

Almelo

Op zaterdag 27 december 2008 deden drie personen aangifte van zakkenrollen. De portemonnees werden weggenomen in het centrum van Almelo. Een vrouw vermoedde dat haar portemonnee met inhoud is weggenomen in de Passage in de richting naar de Grotestraat. Daar drukte een vrouw hard tegen haar aan. Signalement van deze vrouw:

- ongeveer 1.80 m lang
- zwart lang dreadlocksachtig haar
- ongeveer 40-45 jaar

- droeg lange zwarte jas met zwart/paarse das
- droeg zwarte gehaakte tas met lang hengsel op haar buik

Politieagenten hebben naar deze vrouw uitgekeken tijdens de surveillance maar niet aangetroffen. Als er mensen zijn die bijzonderheden hebben waargenomen dan kunnen zij contact opnemen met de politie Twente. Telefoonnummer: 0900-8844 of anoniem door Bel M. 0800-7000.

(08-160923/08-160992/08-160941)

Bewoner gewond door schoorsteenbrand

Enschede

Een 46-jarige man uit Enschede liep verwondingen op nadat hij getracht had de schoorsteenbrand te blussen. De man ontdekte op zaterdag 27 december 2008 de brand in zijn woning aan de Allemansveldweg. Hij had met een poederblusser het vuur proberen te doven. De man is met onbekend letsel overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis. (08-160994