Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Breda, 28-12-2008

Brandmelders wekken bewoners bij woningbrand

BREDA - De nachtrust van een gezin in de Prins Hendrikstraat werd kort na middernacht positief verstoord door brandmelders die in werking traden. De familie, vader moeder en twee kinderen, werd gewekt door het geluid van de brandmelders. In de woonkamer op de
benedenverdieping stond het bankstel in brand. Het gezin kon door het alarm tijdig in veiligheid gebracht worden waarna de hulpdiensten gewaarschuwd werden. Op dat moment was er in de woning een flinke rookontwikkeling. De brandweer doofde het vuur waarna Salvage in kennis gesteld werd. De bewoners kregen voor de nacht onderdak bij kennissen.

Politie verricht 9 arrestaties in het uitgaansgebied van Breda

BREDA - Agenten, die gisteravond en vanmorgen belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Breda verrichtten in totaal 9 arrestaties. Er werden 4 centrumbezoekers aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Ook voor baldadigheid, het niet voldoen aan bevel of vordering en eenvoudige mishandeling mochten 4 centrumbezoekers mee naar het bureau. Op de Havermarkt werd rond 03.30 uur een 21-jarige inwoner uit Lagos aangehouden voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht in een horecagelegenheid een 25-jarige inwoner uit Breda met een bierglas in het gezicht geslagen te hebben. Het slachtoffer liep een flinke hoofdwond op.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig
alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Dronken automobilist rijdt tegen lantaarnpaal

BREDA - De politie trof vanmorgen rond de klok van 01.15 uur op de Doornboslaan een auto aan die geparkeerd stond tegen een lantaarnpaal. De bestuurder een 60-jarige automobilist uit Breda verkeerde onder invloed van alcohol. Een getuige meldde dat hij de bestuurder eerder zonder verlichting al slingerend over de weg had zien rijden. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau waar van hem een bloedproef afgenomen werd. Tijdens het verhoor verklaarde hij 5 tot 6 glazen bier te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Dactysporen wijzen in de richting van dief

BREDA - De politie stelde na het aantreffen van een gestolen auto op 17 september jl. in de Emmastraat een onderzoek in. De technische recherche van de politie stelde sporen veilig. De aangetroffen sporen wezen in de richting van een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die bij de politie te boek staat als veelpleger. Met toestemming van de Officier van justitie lukte het de politie de verdachte gistermiddag op de Markkade aan te houden. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Broers opgepakt voor winkeldiefstal

BREDA - De politie heeft gisterochtend tegen 11.30 uur bij een bouwmarkt aan de Grenssteen twee broers van 18 en 37, afkomstig uit Tilburg en Breda aangehouden voor winkeldiefstal. Het tweetal wilde een alarmsysteem wegnemen. Met het goed onder de kleding verlieten ze de zaak. Toen een beveiligingsmedewerker hen daarover aansprak probeerde het tweetal te vluchten. De politie werd gealarmeerd die de mannen meenam naar het bureau.

Auteur: Desirée Brabers