Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Oosterhout NB, 28-12-2008

Man bedreigt agenten en wordt aangehouden

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen rond 03.00 uur op de Markt in Oosterhout een 30-jarige inwoner aangehouden voor bedreiging. De man belemmerde de agenten die belast waren met het houden van toezicht in het uitgaansgebied. Na hem meerdere keren te hebben gevraagd te vertrekken bedreigde hij woordelijk de agenten met de dood. Na de bedreiging zocht hij een confrontatie met een groepje
centrumbezoekers. De verdachte schreeuwde naar de groep en maakte slaande bewegingen. De politie greep in en bracht de man naar het bureau waar hij werd ingesloten.

Regionaal Milieuteam treft 250 kilogram verboden consumentenvuurwerk aan

OOSTERHOUT - Medewerkers van het Regionaal Milieuteam hebben
vanmorgen in een slaapkamer van een rijtjeswoning aan de Pieter Stastokstraat ruim 250 kilogram aan verboden consumentenvuurwerk aangetroffen. Naast het verboden consumentenvuurwerk lag in dezelfde ruimte een groot arsenaal aan vuurwerkdummy's en een lanceerrek voor 'mortierbommen'. Diverse vuurwerkstukken bleken na onderzoek
provisorisch aan elkaar geknoopt te zijn. De eigenaar, een 16-jarige jongen, is gehoord. Uit het verhoor bleek dat de hij niet op de hoogte was van de gevaarszetting die de opslag met zich mee bracht. Het vuurwerk is in beslag genomen

Discotheekbezoeker vernielt ruit

HANK - De politie heeft vanmorgen rond 03.30 uur bij een
horecagelegenheid aan de Buitendijk een 20-jarige inwoner uit Hank aangehouden voor vernieling. De verdachte was het niet eens dat hem de deur gewezen was door een portier van het etablissement. Hij liet dit merken door onder andere een ruit van de disco in te gooien. De politie werd gewaarschuwd die de man aanhield en overbracht naar het bureau.

Cafébezoeker bedreigt uitbater

RAAMSDONKSVEER - De politie heeft vanmorgen om 01.30 uur bij een horecagelegenheid aan de Keizersdijk een 42-jarige inwoner uit Raamsdonksveer aangehouden voor bedreiging. De 40-jarige eigenaar deed hiervan aangifte.

De 42-jarige man was, ondanks een toegangsverbod tot het café, toch het etablissement binnen kwam. Op het moment dat de uitbater hem verzocht te vertrekken, uitte de verdachte diverse doodsbedreigingen in de richting van de aangever en zijn vrouw.

Glaasje op

SLEEUWIJK - De politie controleerde vanmorgen rond 01.30 uur op het Kerkeinde een 24-jarige automobilist uit Sleeuwijk. Een indicatieve blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau bleek dat hij 340 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een proces verbaal en een rijverbod mocht de bestuurder na verhoor te voet het bureau verlaten.

DONGEN - Op de Heuvel troffen agenten vanmorgen, even voor 01.30 uur een 67-jarige inwoner uit Dongen, liggend op het wegdek naast zijn scooter aan. Ook hij verkeerde onder invloed van alcohol. Op het bureau verklaarde hij ongeveer 6 biertjes gedronken te hebben. Voorzien van een rijverbod van 24 uur mocht hij na verhoor vertrekken.

Auteur: Desirée Brabers