Politie Midden- en West Brabant

Bergen op Zoom, 28-12-2008

Man mishandelt uitbater café

KRUISLAND - De politie heeft vanmorgen even na 04.30 uur op de Roosendaalseweg een 34-jarige inwoner van Kruisland aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 38-jarige uitbater van een café zwaar te hebben mishandeld.

Het slachtoffer verklaarde dat de verdachte vanmorgen in beschonken toestand het café bezocht. Nadat de uitbater had aangegeven geen alcohol aan hem meer te schenken, pakte de verdachte een fles bier uit de koeling op het moment dat de uitbater het bargedeelte even verliet. Het slachtoffer sprak hem daarover aan waarop de verdachte het volle bierflesje tegen het hoofd van het slachtoffer gooide. De uitbater verloor het bewustzijn waarop de verdachte het café verliet. Het lukte de politie de man korte tijd later aan te houden. Het slachtoffer is met een hoofdwond voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis.

Politie houdt vriend aan voor huiselijk geweld

STAMPERSGAT - De politie heeft vanmorgen tegen 04.30 uur in een woning in Stampersgat een 50-jarige Angolees aangehouden voor huiselijk geweld. Agenten namen poolshoogte bij de woning na een melding van een vechtpartij. Bij de woning werden ze aangesproken door de bewoonster, een 47-jarige vrouw. De vrouw vertelde geslagen te zijn op haar arm door haar vriend die eveneens in de woning aanwezig was. De agenten hebben de man vervolgens meegenomen naar het bureau voor verhoor.

ROOSENDAAL - De politie heeft in een woning in Roosendaal een
43-jarige inwoner aangehouden voor huiselijk geweld. De man kreeg in de woning van zijn 47-jarige ex-vriendin een woordenwisseling met haar. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte het slachtoffer meerdere keren sloeg.

Politie vordert rijbewijs in van beginnend bestuurder

OUD GASTEL - De politie heeft vanmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige automobilist uit Zevenbergen. Agenten controleerden de man, die een auto bestuurde op de
Sint Antoinedijk. Tijdens de controle bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 450 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Na het verhoor mocht hij voorzien van een rijverbod van 6 uren vertrekken.

Winkeldief gaat er met jas vandoor

ROOSENDAAL - Op het moment dat een 38-jarige inwoner uit Roosendaal gistermiddag een warenhuis in de Dokter Brabersstraat verliet trad het alarm in werking. Controle wees uit dat hij een jas uit de winkel droeg, zonder deze bij de kassa ter betaling te hebben aangeboden. Het lukte de verdachte op een onbewaakt moment de benen te nemen Een beveiligingsmedewerker van de winkel rende hem achterna en dwong in de H.G. Dirckxstraat hem tot stoppen. De gewaarschuwde agenten namen de verdachte over en brachten hem naar het bureau.