Politie Zuid-Holland-Zuid

28/12 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 28-12-2008 o Persberichten district I

BRAND OP ZOLDER

ZWIJNDRECHT In een woning aan de Rotterdamseweg heeft op zaterdagmiddag 27 december tussen 15.30 uur en 16.30 uur een brand gewoed. De zolderverdieping van het pand brandde geheel uit. De bewoners van omliggende panden werden uit voorzorg geëvacueerd. Er vielen geen slachtoffers. Een van de bewoners was vergeten de elektrische deken uit te zetten wat vermoedelijk door oververhitting de brand veroorzaakte. Met een emmer water werd de brand geprobeerd te doven, dit mislukte.

AANHOUDING NA WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT Op zaterdagmiddag 27 december is in een supermarkt aan het Admiraalsplein een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden voor diefstal. De man had bij de supermarkt enkele spullen gekocht, maar had vier blikjes bier en een rollade niet afgerekend. Een medewerker van de supermarkt hield de man tegen en schakelde de politie in. Na het zien van de camerabeelden is de man aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT De politie heeft op zaterdagmorgen- en middag een verkeerscontrole gehouden op de Copernicusweg en de Groenezoom. 85 voertuigen werden gecontroleerd waarbij 17 overtredingen werden geconstateerd. Vijftien bestuurders droegen geen gordel, 1 bestuurder reed over een verdrijvingsvlak en 1 bestuurder kon geen rijbewijs tonen. Allen krijgen een boete thuisgestuurd.

CONTAINERBRANDJE
DORDRECHT Een container op de Merwedestraat heeft op zaterdagavond 27 december in de brand gestaan, vermoedelijk aangestoken door een groepje jeugd. Buurtbewoners maakten melding van de brand en hadden een groepje jongens weg zien rennen. De brandweer bluste de brand. De afgelopen dagen is de buurt meerdere keren geconfronteerd met containerbrandjes. De politie heeft in haar surveillances versterkte aandacht hiervoor.

ZONDER RIJBEWIJS RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT Op zondagochtend 28 december is tijdens een algemene verkeerscontrole aan de Karel Doormanweg te Dordrecht een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De bestuurder van een personenauto bleek niet over een rijbewijs te beschikken en had een alcoholpromillage van 0,69 (300 ugl). Ook had hij een verlopen reisdocument en gaf hij bij zijn aanhouding verschillende keren een valse naam op. De bestuurder is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

BRAND IN BOVENWONING
DORDRECHT Op de Patersweg heeft op zondagmorgen 28 december een bovenwoning in de brand gestaan. Om 08.10 uur brak de brand uit waarna een 17-jarig meisje uit de woning en een aantal mensen uit drie naastgelegen woningen werden geëvacueerd. Er vielen geen slachtoffers.

Twee tankautospuiten en een hoogwerker werden ingezet om de brand te blussen. Al snel kon het sein brandmeester worden gegeven. De gehele bovenverdieping brandde uit, de benedenverdieping liep waterschade op.Vermoedelijk is de brand ontstaan door een elektrische deken.

VUURTJE STOKEN IN LEEGSTAAND WINKELPAND
DORDRECHT In de nacht van zaterdag op zondag 28 december heeft de politie op de Lenghenstraat een 20-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man had in een leegstaand winkelpand aan de Vriesestraat een vuurtje aangemaakt met hout en karton om zichzelf warm te houden. Toen de politie dit constateerde rende de man via de achterkant van het pand weg. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Met de brandblusser uit het politievoertuig werd het brandje geblust.