Internationaal minivolleybaltoernooi vraagt om vervolg


ST.ANTHONIS, 20090105 -- De eerste editie van het internationale minivolleybaltoernooi op zondag 28 december in de Activiahal te Sint Anthonis was een vlekkeloos verlopen sportfestijn. Voor de kleine volleyballers en volleybalsters betekende dit een indrukwekkende eerste internationale ervaring.

De organisatoren liepen glunderend rond: Henk Willems, Rudi Kun-Kuti, Adri Noij, Marloes Hendriks, allemaal waren ze blij verrast met het succes van dit eerste toernooi. Nu al was er de roep om een tweede editie volgend jaar, wellicht verspreid over meerdere sporthallen en meer clubs. Want reeds deze eerste keer was de maximum capaciteit van de Activiahal ten volle benut.

Nu volleybalclub TSL Activia beschikt over een grote eigen hal met drie velden (en dus negen minivolleybalvelden) kunnen dit soort evenementen gemakkelijker georganiseerd worden dan voorheen. Te meer daar uiteraard gebruik wordt gemaakt van de ervaringen van het befaamde Pinkstertoernooi, wat betreft onderdak, catering en planning. De buitenlandse delegaties waren reeds een dag eerder met bussen vol begeleiders en ouders naar Sint Anthonis afgereisd. De officiële opening door burgemeester Verbeeten werd vergezeld door een indrukwekkende parade met de vlaggen van alle deelnemende nationaliteiten, die daarna officieel gehesen werden. Daarna barstte het wedstrijdgeweld los. Het speelschema zat strak in elkaar en alle teams waren in no-time gewend aan de elektronische tijdwaarneming inclusief waarschuwingspiepjes.

In de nationaal bezette Mini4 en Mini5 klassen bleken de afvaardigingen van TSL Activia in beide gevallen over de sterkste selectie te beschikken. In de respectievelijke finales dolven Havoc uit Haps en Civitas uit Venlo het onderspit. Dit is opnieuw een teken dat de jeugdafdeling van de Sint-Tunnisse volleybalclub op een uitstekend niveau acteert.

In de zwaar bezette, internationale Mini6 klasse reikte TSL Activia tot de achtste plaats. De buitenlandse inbreng was behoorlijk sterk, met name uit Duitsland; de meisjes van Moerser SC eindigden als tweede, de jongens uit Moers als eerste; zij mochten ook de fraaie wisselbeker mee naar huis nemen, aan hen overhandigd door de naamgever zelf, Adrie Noij. Alle andere deelnemers ontvingen bovendien een officieel certificaat van deelname. Nu al is duidelijk dat er tijdens de volgende kerstvakantie een vervolg aan dit toernooi zal worden gegeven.





TSL Activia