Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 10 december 2008

Marokko Fonds organiseert feestelijk benefietconcert in Melkweg

Op zondag 28 december aanstaande vormt de Melkweg in Amsterdam het decor voor een feestelijk benefietevenement voor ontwikkelingsprojecten in Marokko. Een keur van Marokkaanse en Nederlandse topartiesten verleent belangeloos zijn medewerking aan het avondvullende programma. Het evenement is een grootschalige interculturele ontmoeting: een uitgelezen kans om kennis te maken met de rijke en diverse cultuur van Marokko. Muziek, dans, mode en fotografie, maar bovenal speciale aandacht voor de ontwikkeling van Marokko.

Achtergrond
Het Marokko Fonds is een onafhankelijke organisatie die in 2005 is opgericht met steun van het NCDO. Het doel van het Marokko Fonds is tweeledig. Enerzijds steunt het Fonds projecten op diverse terreinen van ontwikkelingssamenwerking in Marokko, anderzijds biedt het Fonds Marokkaanse Nederlanders en ieder ander die daar interesse voor heeft de mogelijkheid betrokken te zijn bij thema's op het vlak van ontwikkelingssamenwerking.

Het benefietconcert 2008 blikt op een ludieke manier terug op de activiteiten van het afgelopen jaar en werpt eveneens een blik op de toekomst. De prominente chaâbi-zanger Daoudi komt speciaal uit Marokko voor een spectaculair optreden. Muziek van Nederlandse bodem wordt verzorgd door onder meer Fouradi en Jan Willem Oostenrijk. Daarnaast geven Mohammed Azaay en Karim el Guennouni (`de Varkensfabriek`) een cabaretshow en is er een modeshow door de jonge ontwerpers Deirdre de Graaf en Omar Oukoums. Tijdens een benefietveiling verzorgd door veilinghuis Sotheby's zal onder andere een couture jurk van Zahra Haute Couture en een luxe hammampakket van hammam Shifa onder de hamer gaan. De voetballer El Ahmadi stelt een gesigneerd shirt ter beschikking en Valerius reizen biedt een luxe verblijf in een riad in Marrakech aan. In een tot ware Souk omgetoverde ontvangstruimte van de Melkweg kunnen bezoekers zich via een foto-expositie en diverse infostands laten informeren over de ontwikkeling van Marokko.

In het afgelopen jaar heeft het Marokko Fonds hard gewerkt aan haar organisatie, draagvlak en credibiliteit. Er zijn inmiddels 12 projecten gefinancierd. Door onder andere de organisatie van werkconferenties in Nederland en Marokko, het filmproject Moroccan Future Day (voor Marokkaans-Nederlandse jongeren) en een zeer geslaagde on-line discussie over ontwikkelingssamenwerking in Marokko heeft het Marokko Fonds zich in korte tijd weten te profileren als een ambitieuze organisatie met draagvlak én toekomstperspectief.

De opbrengst van het benefiet gaat naar de projecten die het Marokko Fonds in 2009 zal steunen.

------------------------------------------------einde persbericht------------------------------------------------