Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek leidt naar woninginbreker

Nijmegen, 28-12-2008 o In Nijmegen zitten sinds zaterdagavond twee woninginbrekers vast die werden betrapt. De ene inbraak vond plaats op de Van Welderenstraat waar een inbreker op heterdaad werd betrapt, de ander in de Meijhorst. Het politieonderzoek leidde in deze zaak nog diezelfde avond naar de verdachte.

Op de Van Welderenstraat werd in een studentencomplex rond 22.30 uur een inbreker overlopen. De politie ging met meerdere eenheden met spoed ter plaatse, waar enkele bewoners de man vasthielden. Het bleek te gaan om een 25-jarige Nijmegenaar. Bij zijn fouillering kwam een hoeveelheid sieraden tevoorschijn. Enkele deuren in het pand waren ingetrapt en enkele kamers overhoop gehaald. Er wordt nog aangifte gedaan.
De Nijmegenaar is ingesloten en in verzekering gesteld. Later op de avond is gestart met een buurtonderzoek.

Spullen aangetroffen bij doorzoeking
Eerder op de avond, omstreeks 19.50 uur, werd een inbraak ontdekt in een woning in de Meijhorst 53e straat. De bewoners die niet thuis waren, werden gewaarschuwd en de politie gebeld. Agenten gingen er snel naartoe en zagen binnen licht branden. Ook troffen zij een vernielde ruit en in de nabije omgeving van de woning diverse goederen. Bij thuiskomst namen de agenten ter plekke de aangifte op van de bewoners.

Het spoor leidde al snel naar een verdachte, een 25-jarige Nijmegenaar. Onder leiding van een rechter-commissaris werd diens woning doorzocht, waarbij meerdere spullen die vermoedelijk afkomstig waren van de inbraak werden aangetroffen. De verdachte zelf werd niet aangetroffen. Maar nog diezelfde avond zou de man gezien zijn op de Van Apelterenweg. De politie ging ook die kant op en trof de 25-jarige daar aan. Rond 23.30 uur is hij aangehouden.
Ook deze verdachte zit ingesloten en is in verzekering gesteld. (08)

Laatst gewijzigd 28-12-2008 16:30 | © Regio Gelderland-Zuid |