Politie Gelderland-Zuid

Na beroving gepakt

Voorbijganger helpt meisje

Nijmegen, 28-12-2008 o Zaterdagnacht, omstreeks 00.35 uur, belde een getuige de politie dat een meisje van haar tas was beroofd op de Reestraat. Het meisje fietste op weg naar huis toen zij van achteren werd benaderd door twee mannen op een scooter. De bijrijder pakte haar tas die aan het stuur hing, daarbij kwam het meisje ten val. De mannen gingen er vervolgens met de buit vandoor. Een voorbijganger die een en ander had zien gebeuren, snelde naar het meisje toe en waarschuwde de politie.

De 16-jarige Nijmeegse heeft aangifte gedaan van de diefstal. Onmiddellijk werden via de gemeenschappelijke meldkamer diverse politie-eenheden aangestuurd voor een zoekactie in de buurt. De scooter zou zijn weggereden in de richting van de Muntweg, Groenestraat, Wolfskuilseweg. Met onder andere twee diensthonden zochten agenten de omgeving af naar de mogelijk weggegooide tas.

Twee aanhoudingen
Door politiewerk leidde het onderzoek naar een woning bij het Beetsplein. Daar werden twee personen aangetroffen en als verdachte van de tasjesroof aangehouden. Het gaat om twee 18-jarige Nijmegenaren. Zij hadden enkele spullen bij zich die vermoedelijk van de 16-jarige zijn. Ook een scooter die nog warm was, werd aangetroffen. Diverse goederen zijn in beslag genomen voor het onderzoek. Omdat de scooter mogelijk van diefstal afkomstig is, wordt ook daar nader onderzoek naar ingesteld.

De beide verdachten zijn in verzekering gesteld en worden uitvoerig verhoord.
(08)

Laatst gewijzigd 28-12-2008 17:34 | © Regio Gelderland-Zuid |