Politie Noord-Holland-Noord

Auto's van de weg door glad wegdek

Hoorn, 28-12-2008 o De politie Noord-Holland Noord waarschuwt de mensen die de komende tijd de weg op gaan om vooral uit te kijken en rustig te rijden. Met een temperatuur van rond het vriespunt kan het wegdek, ook bij droog weer, plaatselijk opvriezen, waardoor het zeer glad kan worden. Houd daarom beide handen aan het stuur, matig de snelheid vooral in de bochten en houd voldoende afstand van de voorligger.

Den Helder, zondag 28 december 2008.

Een 60-jarige automobilist uit Den-Helder is op de Langevliet rond 10:30 uur van de weg geraakt en in het water terechtgekomen. Hij raakte vermoedelijk van de weg door de gladheid. Een oplettende 40-jarige omstander heeft het slachtoffer kunnen bevrijden en heeft het slachtoffer gereanimeerd. De man is vervolgens overgebracht naar het MCA in Alkmaar.

Akersloot, zondag 28 december 2008.

Een 34-jarige automobilist uit Ede is op de A9 komende uit de richting Alkmaar, nabij Akersloot rond 9:30 uur geslipt en tegen de linkervangrail gekomen. Vervolgens botste hij tegen de rechtervangrail en is over de kop geslagen. Vermoedelijk slipte hij doordat het wegdek opgevroren en glad was. Hij en zijn medepassagier zijn voor onderzoek overgebracht naar het MCA Alkmaar.

Burgerbrug, zaterdag 27 december 2008.

Een 20-jarige automobilist uit Warmenhuizen is rond 20:00 uur in de bocht van de Grote Sloot van de weg geraakt en tegen de brugleuning tot stilstand gekomen. Hij raakte vermoedelijk van de weg door het gladde wegdek.

Berkhout, zondag 28 december 2008.

Een 40-jarige automobiliste uit Hoorn is rond 9:00 uur op de A7, komende uit de richting van Hoorn van de weg geraakt en tegen een lichtmast tot stilstand gekomen. Zij raakte vermoedelijk van de weg door het gladde wegdek.

Anna Paulowna, zondag 28 december 2008.

Een 66-jarige automobilist uit Kleine Sluis is rond 10:15 uur in de bocht op de Kerkweg geslipt, van de weg geraakt en in het weiland tot stilstand gekomen. Hij raakte vermoedelijk van de weg door het gladde wegdek in de bocht tussen de Kneesweg en de Zwinweg.