Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek naar poging diefstal met geweld

Tricht, 28-12-2008 o De politie doet nader onderzoek naar een poging tot diefstal waarbij geweld is gebruikt. Zaterdagavond tussen 17.45 uur en 18.10 uur werd een 60-jarige bewoner van Tricht op zijn erf aan de Meersteeg overvallen door twee mannen met donkere bivakmutsen. Er is een wapen tegen hem gebruikt waardoor de 60-jarige lichte verwondingen opliep. Op zijn hulpgeroep kwamen buurtbewoners naar buiten. Daarop zijn de daders gevlucht.

De twee mannen doken ineens op het erf van de Trichtenaar op en gingen er te voet over een stuk bouwland vandoor. Zij gingen in de richting van Tricht. Agenten hebben een aangifte van het slachtoffer opgenomen en in de omgeving is nog naar de mannen uitgekeken. Dit leverde nog niets op. Later op de avond is met een buurtonderzoek gestart. De Technische Recherche doet nader sporenonderzoek.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets bijzonders op de Meersteeg hebben opgemerkt of die zaterdagavond twee onbekende mannen in de omgeving Tricht hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met politieteam Geldermalsen op telefoonnummer 0900-8844. (08)

Laatst gewijzigd 28-12-2008 18:42 | © Regio Gelderland-Zuid |