Ingezonden persbericht

Persbericht Vasim Theatercafé
28 & 29 december 2008

Voor de derde keer in Cultuurspinnerij De Vasim: het enige echte 'Vasim Theatercafé'! Ga tussen Kerst en Oud & Nieuw uit je dak in een mini lunapark, componeer je eigen concert des levens en laat je verwennen in de industriële massagesalon. André Manuel predikt ons de passie, Frank Los tekent vergezichten van dichtbij, en Ferry en Fred bakken theatrale frikandellen. In werkelijk alle hoeken van de grote fabriekshal wordt je verrast door theater, dans en acrobatiek. Vanaf 20.00 uur vinden er maar liefst 25 optredens plaats om je aan te laven en je theatrale honger te stillen.
En daarna? Swingen op een bekende band en knallende dj's!
Kortom: kom je warmen aan het muzikale en theatrale licht in de donkerste dagen van december! Zorg dat je er bij bent

Wanneer: zondag 28 en maandag 29 december 2008
Hoe laat: 20.00 - 02.00 uur
Waar: Cultuurspinnerij De Vasim - Winselingseweg 41, 6541 AH, Nijmegen
Entree: 17,50 en voorverkoop 15,-.
Voorverkoop: Lux, Collectief Eetcafé de Plak en muziekwinkel Kroese.
Of reserveer je kaartje via reserveer@devasim.nl

Meer info op http://www.devasim.nl

Programma Vasim Theatercafé 2008

De Stijle, want. - Lunapark
Kermisvermaak van de hoogste plank. De Stijle, Want. presenteert u de ultieme hoogtepunten van de kermis; LUNAPARK nòg rapper: één minuut na binnenkomst staat u alweer buiten. Met die gegarandeerde brede lach. Eén groot feest van herkenning!

Firma Maagzuur - Ferry en Freds Fantastisch Frikandellen Festival
Nadat hun frietkraam onder dubieuze omstandigheden is afgebrand, hebben Ferry en Fred een eigen benefietfestival georganiseerd. Met "Ferry & Fred's Fantastische Frikandellen Festival" willen ze geld inzamelen voor een nieuwe frietkraam, maar het festival leventje bevalt hen wel en het idee voor de nieuwe "kwalitaria" wordt uitgesteld.
Frikandellen, bier, Rock&Roll: het feest kan beginnen! Of toch niet...

Marco Paoletti & Sebastian Gerer (D)
Visueel en muzikaal schouwspel waarbij objecten en muziek vloeiend in elkaar overlopen en elkaar ondersteunen. Je gelooft je ogen niet, maar je oren vertellen de waarheid. Een perfomance die je niet snel vergeet.. Speciaal uit Berlijn overgevlogen. Marco Paoletti & Sebastian Gerer

Odd Enjinears - Kouwe Kermis
Wat speelt zich af in uw koelkast als de deur dicht is? Hoe klinkt een tweedehands groentenlade? Ooit een frisse neus gehaald in een vrieskist?

Andre Manuel Solo
Een messcherpe poëtische teksten en soms bezwerende klanken geeft Manuel zijn beeld op een verwrongen wereld. Hij spreekt, preekt en verteld wat je wel of niet wilt horen

In de War Producties
Wat u ook vraagt zij gooien het in de War! Jongleerballen, kegels en andere verwarrende evenementen.

Frank Los
Frank Los is een veelzijdig artiest. Hij beheerst niet alleen verschillende kunstzinnige vaardigheden, maar ook op sociaal vlak is hij als een vis in het water.
Hij streeft ernaar om mensen tranen met tuiten te laten lachen om de onhandige manier waarop wij allen een weg door het leven banen.
De idioot die hij speelt bent u namelijk zelf...

De Schoenfabriek - The Chapel of Love
In de romantische Chapel of Love verzorgen The Presley Twins (inderdaad: familie van.!) bruiloften in onvervalste Las Vegas-stijl. In een sfeer van glitter en glamour treden smachtende singles en duo's, trio's en bi's, complete families en wie verder maar wil met elkaar in het 'huwelijk-voor-één-nacht'. Oftewel a 'one-night-marriage'.

Odd Enjinears - Concert de Levens
Het Concert des Levens is een poëtisch bevolkingsonderzoek. Hierin krijgt iedere bezoeker zijn/haar persoonlijke 'concert des levens' in één minuut: een op maat gesneden vooruitblik op de ongewisse toekomst.

Bflex2dance
Je staat stil, vastgenageld aan de grond bij het meemaken van deze energetische dansexplosie. bewaar foor 5 minutes . Bflex2dance laat je hart sneller kloppen.

Clem Bongers
Normen en waarden in de Nederlandse poëzie met werk van o. a Jan Hanlo, Gerard Reve, Rikus Wakovski.

Frank Antonie van Alphen
'Ik hoorde de nachtzuster door de gang lopen. Mijn onafwendbaar lot liep trefzeker op klakkende hakken door de galmende lege gang' Frank Antonie van Alphen leest voor uit zijn nieuwe bundel.

Rachel Kruithof
Video, glas, geluidsinstallatie: Vissersvrouwtje wuift naar de zee.

Theater Popi - Madam Wizwa
Madam Wizwa laat U weer toiletteren in andere sferen.

I Tube - You Tube
Het interactieve filmtheater waarbij je eigen ballen mag gooien.

J&T Bouwbedrijf - Massagesalon
In deze speciaal voor U ontwikkelde massagesalon zult U tot rust komen. Er zal gebruik worden gemaakt van nieuwe onbekende technieken en materialen. Liggen en relaxen is het motto.

Anna Petronova
Staat voor een originele manier van koken en zal diverse lekkernijen verzorgen.

Vermakelaar
De ras-entertainer met vele gezichten, ongeëvenaarde veelzijdigheid (een Zwitsers zakmes heeft nog niet zoveel functies), zeer prettig gestoorde, hyperactieve en humorvolle illusionist.

Nathalie Baartman
Speelt delen van haar nieuwste voorstelling.

Theatermakerij Dees Verhoeven
Maria en Jozef ontvangen je aan tafel onder het genot van een glaasje en mooi verhaal maar eenmaal op bezoek geweest is je kerst nooit meer hetzelfde....

Gebroeders Van Raevensburgh
Tijdens een lang weekendje wereldreis kwam de curator van de Vasim in Paraguay in contact met een hoogbejaarde Duitse kunstverzamelaar annex ex-legerarts. Deze bleek in het bezit te zijn van zeven nog onbekende werken van de gebroeders Van Raevensburgh, zonder twijfel Nederlands belangrijkste representanten van het neo-fragmentisme. Bij hoge uitzondering wilde hij zijn collectie ter beschikking stellen voor een unieke expositie in de Vasim, die elke zichzelf en anderen respecterende kunstkenner niet mag missen!

Live muziek:

Memphis Maniacs 28 december
De mannen van de MEMPHIS MANIACS staan garant voor een onvergetelijke ervaring. Laat je meezuigen in de explosie van vermaak. Weerstand is zinloos!!

Das Aldi Combo 29 december
Het valt nooit iemand op, maar het moet toch gezegd worden: Das Aldi Combo is volledig instrumentaal. Gelukkig maar, want hoeveel goede muziek gaat er niet verloren door een slechte zanger.

Dj's - Baco Pirelli, Studio Vasim en Jac. Splinter

---- --