Politie Hollands Midden

Datum: 29 december 2008

Hillegom

Insluiper aangehouden

De politie heeft zaterdag 27 december rond 14.00 uur op de Leidsestraat een 39 jarige man uit Zwaanshoek aangehouden. De politie was gebeld door de eigenaar van een bedrijf aan de Noorderlaan dat de man daar in de kantoorruimte was betrapt. De eigenaar heeft hem naar buiten gedirigeerd en zag dat hij in een auto stapte en wegreed. De politie werd gebeld en die onderschepte de verdachte. Vermoedelijk was de tijd te kort geweest voor de verdachte om daar iets te stelen. Tot op heden wordt namelijk niets vermist. De verdachte is na zijn verhoor weer op vrije voeten gesteld. Hij kreeg een dagvaarding mee om volgend jaar te verschijnen voor de rechter.

Noordwijk Aanhoudingen voor bedreiging en mishandeling De politie heeft op 1e en 2e kerstdag in totaal drie aanhoudingen verricht voor twee zaken waarbij sprake was van bedreiging en mishandeling. Twee verdachten zijn na hun verhoor weer in vrijheid gesteld. Een derde verdachte is maandag 29 december voorgeleid aan de rechter-commissaris. Donderdag 25 december rond 02.30 uur hield de politie een 20 jarige man uit Noordwijk aan die op de Hoofdstraat en de omgeving van de Parallel Boulevart met een mes een groep jongens bedreigde. Het mes gooide hij snel voor zijn aanhouding in een straatput maar is inmiddels in het bezit van de politie. Vrijdag 26 december rond 22.10 uur werd de politie geroepen naar een bowlingcentrum aan de Van Panhuysstraat waar drie mannen amok maakten. Enkele aanwezige gasten werden geslagen en een bowlingbal miste op een haar na het hoofd van een bezoeker. Dit gebeurde nadat bezoekers personeel te hulp schoot nadat zij door de drie werden uitgescholden en lastig werden gevallen. De politie hield twee verdachten, twee 20 jarige mannen uit Nijmegen, op de Dahliastraat aan. Een van deze verdachten is vandaag voorgeleid.

Noordwijk Politie onderzoekt tasjesroof Woensdagavond 24 december is een 19 jarige inwoonster van Noordwijk rond 23.50 uur beroofd van haar handtas. Zij liep op de Nicolaas Barnhoornweg, net voorbij de kleine parkeerplaats, toen twee mannen haar te voet tegemoet kwamen. Toen zij haar genaderd waren wisselden de mannen enkele woorden met elkaar en vervolgens werd de Noordwijkse onder bedreiging van geweld van haar tas beroofd. Daarna maakten de mannen zich uit de voeten. Eén liep in de richting van de Parallelboulevard, de ander in de richting van de De Ruyterstraat. De politie doet verder onderzoek. Indien u informatie kunt verschaffen, verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844.

Leiden Politie onderzoekt mishandeling In de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 december heeft de politie rond 04.00 uur een 26 jarige inwoner van Leiden aangehouden op de Korevaarstraat. Hij zou een 30 jarige portier van een horecagelegenheid aan de Hogewoerd geslagen hebben. Deze had hem en twee vrienden die in zijn gezelschap verkeerden de toegang geweigerd omdat het al na 02.00 uur was. Het drietal kon hier geen begrip voor opbrengen en hield zich op bij de voordeur. Op enig moment moest de portier enkele gasten naar buiten laten. Het drietal benutte de gelegenheid en mishandelde de portier, met gezichtsletsel als gevolg. De mannen maakten zich uit de voeten en één van hen kon even later, na aanwijzingen van de portier, uit een taxi gehaald worden. De man is meegenomen voor verhoor en is donderdag rond 13.30 uur weer in vrijheid gesteld.

Leiden Politie onderzoekt mishandelingen In de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 december heeft de politie rond 02.20 uur een 29 jarige inwoner van Leiden aangehouden in een horecagelegenheid aan de Lammermarkt. Hij zou een 20 jarige inwoner van Oegstgeest mishandeld hebben omdat deze zich zou hebben opgedrongen aan zijn vriendin. In de worsteling sneuvelden een ruit en een hoeveelheid glaswerk. De man is meegenomen voor verhoor en is vrijdag rond 12.00 uur weer in vrijheid gesteld. De politie doet verder onderzoek.

In diezelfde nacht heeft de politie rond 04.45 uur een 23 jarige inwoner van Leiden aangehouden op de Lange Scheistraat. Hij zou een 18 jarige inwoner van Oegstgeest geslagen hebben. Een conflict in een horecagelegenheid aan de Lammermarkt ging daaraan vooraf. De man is meegenomen ter verhoor en is vrijdag rond 14.00 uur weer in vrijheid gesteld.

Leiden Politie onderzoekt conflict In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 december heeft de politie rond 02.40 uur een 17 jarige inwoner van Leiden aangehouden in een horecagelegenheid aan de Lammermarkt. Hij zou een 20 jarige inwoner van Leiden geslagen hebben met een glas of flesje, met een snee in zijn voorhoofd als gevolg. Daar zou enig duw en trekwerk aan vooraf zijn gegaan tussen de 17 jarige en andere gasten. Hij is meegenomen naar het bureau ter verhoor en is zaterdag rond 14.00 uur weer in vrijheid gesteld. De politie doet verder onderzoek.

Leiden Aanhoudingen voor diefstal fietsen en bromfiets De politie heeft het afgelopen weekend drie mannen aangehouden die verdacht worden van het stelen van een fiets. Twee van hen zitten nog vast. Zaterdagavond 27 december rond 21.00 uur liep een 17 jarige man uit Zoetermeer op de Morspoort te slepen met een Gazelle damesfiets die op slot stond. Hij ontkent diefstal maar zegt de fiets te leen te hebben gehad. De politie onderzoekt dat. De fiets is in beslag genomen. De verdachte werd nog dezelfde avond weer in vrijheid gesteld. Dezelfde avond rond 21.35 uur zagen agenten een hen bekende 27 jarige veelpleger uit Leiden een Union damesfiets uit een fietsenstalling aan de Bargelaan halen en er op weg rijden. Na een kort sprintje kon hij worden aangehouden. De fiets is in beslag genomen. De man zit nog vast. Zondag 28 december rond 23.15 uur, stal een 42 jarige man zonder woon- of verblijfplaats, een bromfiets aan de Trompstraat. De Leidse eigenaar ontdekte de diefstal en na een korte zoektocht in de wijk zagen ze de verdachte met de bromfiets lopen. De gebelde politie rekende de verdachte in. Hij zit nog vast.

Fietsendiefstal en heling aanpak Leiden Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren en een fietspaspoort op www.fietsdiefstal.nl te maken.

Alphen a/d Rijn Aanhouding voor vernieling De politie heeft donderdag 25 december rond 23.40 uur aan de Aardster een 32 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. De man had daar een deur van een kelderbox ingetrapt, in de box vernielingen gepleegd en goederen uit de box naar een vuilcontainer gebracht. De man nam bij zijn aanhouding een dreigende houding aan waardoor de politie genoodzaakt was om peperspray tegen hem te gebruiken om hem te kunnen arresteren. De verdachte weet echter van niets meer en wijt zijn handelen aan drank in combinatie met medicijnen. De verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Alphen a/d Rijn Aanhoudingen voor vernieling met vuurwerk De politie heeft donderdag 25 december rond 15.45 uur twee mannen van 18 en 22 jaar uit Alphen aan den Rijn en twee meisjes van 16 en 17 jaar uit Alphen aan den Rijn en Zevenhoven aangehouden voor het aanbrengen van schade aan een op een parkeerterrein van De Bijlen aan de Westkanaalweg geparkeerde auto van een man uit Alphen aan den Rijn. Door zwaar illegaal vuurwerk ontstond plaatschade aan de auto. In 1e instantie ontkenden de verdachten. Na dat de politie ze confronteerde met bewijsmateriaal gaven ze toe. Bij de 18 jarige verdachte werd thuis nog illegaal vuurwerk aangetroffen. Het ging om een 500 klapper en 88 stuks vuurwerk waaronder nitraatbommetjes. De politie maakt proces-verbaal op. Alle verdachten werden na hun verhoor weer in vrijheid gesteld.

Waddinxveen Aanhoudingen na bezit softdrugs De politie heeft woensdag 24 december tegen middernacht vier Waddinxveners van 16,17,18 en 21 jaar aangehouden voor het in het bezit hebben van softdrugs. Agenten hoorden dat er vuurwerk werd afgestoken en wilden een groep jongeren die kort daarvoor op de Dreef bij een bedrijfsbus stonden controleren op het in het bezit hebben van vuurwerk. De groep was inmiddels vertrokken, maar even later keerde de bedrijfsbus met vier inzittenden terug bij de parkeerplaats. Toen agenten de autodeur openden werd er een sterke wietlucht geroken. In de auto werd een hoeveelheid hennep aangetroffen. Hierop werden de vier aangehouden en de auto en drugs in beslaggenomen.

Waddinxveen Aanrijding motorfiets en auto Woensdag 24 december even voor 08.30 uur vond op de Zuidelijke Rondweg een aanrijding plaats tussen een 47 jarige motorrijder uit Zoeterwoude en een 60 jarige automobilist uit Waddinxveen. De motorrijder reed vanuit de Beijerincklaan en verloor in de bocht, vermoedelijk door modder op de weg, de controle over zijn fiets. De motorrijder kwam hierdoor op de andere weghelft terecht en botste daar tegen de auto. De motorrijder werd voor controle overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Reeuwijk Verkeersongeval Donderdag 25 december om 14.50 uur vond een ongeval plaats op de oprit van de Rijksweg A12. een 38 jarige automobilist uit Tiel reed met zijn echtgenote en baby over de afrit van de A12 richting de rotonde. De auto schoot, vermoedelijk door gladheid, uit de bocht waarna hij rechtdoor in de berm en op de oprit belandde waar op dat moment een automobilist uit Amsterdam reed. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. De automobilist uit Tiel reed hierna verder het talud af. De 35 jarige echtgenote en hun baby werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De vier inzittenden van de andere auto zijn met nek-, been- en buikklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Gouda Verdachten van inbraak aangehouden De politie heeft woensdagavond 24 december een 30 jarige man uit Zeist, een 33 jarige man uit Utrecht en een 38 jarige man uit Vianen op heterdaad aangehouden op verdenking van inbraak bij een bedrijf aan de Groningenweg. Omstreeks 18.50 uur belde een getuige die de personen zag inbreken naar de politie. Ter plaatse zagen agenten dat twee personen in een sloot sprongen en daarna wegrenden. Een van deze verdachten werd aan de andere kant van de sloot na een achtervolging klemgereden op de Goudse Poort en aangehouden. De verdachte, de 30 jarige, heeft tijdens zijn achtervolging een breekijzer weggegooid. De andere verdachte, de 38 jarige man uit Vianen, was nadat hij uit de sloot was geklommen weggerend richting het Groenhovenpark en richting het Shell tankstation. Om in dit park te komen was de verdachte opnieuw in een sloot gesprongen. Agenten zetten de achtervolging te voet in. Met een warmtebeeldcamera kon een agent die aan de andere zijde van de sloot stond aangeven waar de verdachte zich verstopte in de bosjes. De verdachte die doorweekt was werd achter een boom aangetroffen. Hij bleek zwaar onderkoeld te zijn, had diverse bloedingen op zijn huid doordat hij door een ruit was gesprongen en zijn arm was uit de kom geraakt. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De derde verdachte, de Utrechtenaar, werd later aangehouden. Hij had zich verstopt onder een zeil in de achterbak van zijn auto. De politie nam meerdere stukken gereedschap in beslag voor verder onderzoek. De verdachten uit Zeist en Vianen zijn inmiddels voorgeleid voor justitie en in bewaring gesteld. De Utrechtenaar is na verhoor weer heengezonden.