Stadsdeel Amsterdam-Noord

Mixen in Mokum

Mixen in Mokum is een project waarbij oude Amsterdammers en nieuwe Amsterdammers elkaar en de stad beter leren kennen door samen op stap te gaan. Met zijn tweeën of in een kleine groepjes.

Mixen in Mokum is een initiatief van het Mozeshuis, centrum voor volwasseneneducatie en samenlevingsopbouw. Coördinator Marion Beckrop: "Iedereen kan meedoen want Mixen in Mokum is niet leeftijdgebonden. Oude Amsterdammers die trots zijn op hun stad laten de stad aan nieuwe Amsterdammers zien. De nieuwe Amsterdammer krijgt zo de kans zijn stadsdeel en stad beter te leren kennen. Voordeel is als zij nog niet goed Nederlands spreken, zij de taal beter leren spreken. De activiteiten zijn voornamelijk overdag."

In februari en maart vindt Mixen in Mokum in Amsterdam-Noord plaats. Er is een informatiemiddag op 10 februari in de Rietwijker om 14.00 uur. Een week later, op 24 februari, is er een gezellige start Mixbijeenkomst in de Rietwijker om 13.00 uur. Daar leren de deelnemers hun maatjes kennen en worden er koppels of groepjes gevormd. Deze groepjes gaan twee maanden gemiddeld één keer per week met elkaar op stap. In de eigen buurt, in het stadsdeel en naar andere interessante plekken in de stad.

Voor deze bezoeken krijgen alle deelnemers een strippenkaart en een boekje met leuke suggesties mee. Aan het einde van de twee maanden, samen op stap te zijn geweest, is er een feestelijke slotbijeenkomst. Elke deelnemer krijgt dan een certificaat "Ontdekkingsreiziger in multicultureel Amsterdam" uitgereikt. Vervolgens kunnen ze gezellig bijpraten en ervaringen uit te wisselen".
Stadsdeel Amsterdam-Noord is het tweede stadsdeel waar Mixen in Mokum van start gaat. Amsterdam Oud West volgt na Noord.

Deelnemers en ambassadeurs gezocht
Bent u bekend in Amsterdam en vindt u het leuk om uw buurt of Amsterdam te laten zien aan een `nieuwe Amsterdammer', of bent u die nieuwe Amsterdammer en wilt graag met iemand samen op stap in uw stadsdeel Noord, meldt u dan aan voor het project Mixen in Mokum. De organisatie is ook op zoek naar Ambassadeurs (vrijwilligers). Ambassadeur begeleiden de deelnemende groepjes en werken mee aan de verdere uitwerking van het project. Zij krijgen hiervoor een training van het Mozeshuis. U kunt contact opnemen met Marion Beckrop, tel. 6221305 of e-mail mixen@mozeshuis.nl