Politieberichten Midden en West Brabant 29 december 2008

Bergen op Zoom , 29-12-2008

Vier arrestaties na verkeersruzie

ROOSENDAAL: De politie heeft zondagavond op de Brugstraat omstreeks 20.25 uur vier mannen aangehouden die betrokken waren bij een vechtpartij die ontstaan was na een verkeersruzie.

De ene partij bestond uit een 55-jarige Roosendaler en zijn 22-jarige zoon. Zij kregen ruzie met drie inzittenden, Roosendalers van 21,22 en 23 jaar. De woordenwisseling ging kennelijk over het feit dat de ene partij geen voorrang zou hebben gegeven aan de andere partij. Verder lopen de lezingen over het vervolg uiteen. Zo zou de oudste verdachte op de voorruit van de auto van het trio gespuugd hebben. Hierna zijn de mannen met elkaar in gevecht geraakt. De 22-jarige zoon van de 55-jarige bestuurder heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij werd naar eigen zeggen geschopt en bij zijn haren gepakt. Ook werd hij op zijn gezicht geslagen.

Rijder onder invloed aangehouden

KRUISLAND: De politie heeft vannacht omstreeks 01.00 uur op de Graaf Engelbrechtstraat een 48-jarige vrouw uit Hoeven aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De automobiliste blies 440 ugl. Ze had naar eigen zeggen 2 of 3 glazen wijn gedronken.

Twee knapen aangehouden vanwege vuurwerk

ROOSENDAAL: De politie heeft zondagavond omstreeks 20.00 uur op de Heulberg een 16-jarige Roosendaalse jongen aangehouden omdat hij in het bezit was van vuurwerk. De politie was ter plaatse gegaan nadat een melding was binnen gekomen dat jongeren bij de zogenaamde blauwe speeltuin vuurwerk aan het afsteken. De groep daar aanwezige jongeren werd gecontroleerd. In de buddy van de scooter van de 16-jarige knaap lagen vier strijkers en één nitraat. Hij werd aangehouden en wordt doorverwezen naar Buro Halt.

HOOGERHEIDE: Agenten hebben zondagavond op de Antwerpsestraatweg een 15-jarige jongen uit Hoogerheide aangehouden terzake vuurwerkbezit. De agenten reageerden op een luide knal die zij hoorden, terwijl zij over de Scheldeweg reden. Zij zagen drie jongen in de richting van de Boerenbond fietsen. De knapen werden achterhaald. Een 15-jarige jongen overhandigde de dienders twee nitraatthunders en acht strijker. Ook hij mag naar Buro Halt.

Arrestatie na huiselijk geweld

HALSTEREN: De politie heeft zondagavond omstreeks 19.00 uur een 49-jarige man uit Halsteren aangehouden ter zake huiselijk geweld. Er werd aangifte gedaan door zijn 26-jarige zoon, die een oppervlakkige steekwond had opgelopen.

Het slachtoffer verklaarde zijn vader gisteravond dronken thuis gekomen was. Hij vroeg direct geld aan zijn vrouw, die hem daarop 50 euro gaf. Zijn zoon irriteerde zich daaraan en zei tegen zijn moeder dat ze dat niet moest doen omdat vader dan later op de avond nog meer geld zou eisen. Er ontstond tussen vader en zoon ruzie die uitliep op een schermutseling. Daarbij zou vader een stanleymes hebben gepakt en daarmee zijn zoon in zijn nek hebben gestoken. Het slachtoffer liep een oppervlakkige steekwond op. Hij slaagde erin samen met twee broers zijn vader te overmeesteren en de politie te bellen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie pakt krattendief op

ROOSENDAAL - DE politie heeft gistermiddag bij een supermarkt aan de Van Beethovenlaan een 33-jarige man uit Roosendaal aangehouden voor diefstal.

Een medewerker van de zaak ontdekte dat er enkele kratten met melkflessen weggenomen waren vanaf de buitenplaats van de supermarkt. Hierop werden de camerabeelden uitgekeken waarop te zien was dat de verdachte de kratten wegnam. Medewerkers van de winkel herkende de man als zijnde een klant die een toegangsverbod tot de winkel heeft. De politie werd geïnformeerd die de man korte tijd later aantrof. Op het bureau bekende hij de diefstal. Hij vertelde de kratten bij een andere supermarkt te hebben ingeleverd.