Politie Hollands Midden neemt zes rijbewijzen in bij alcoholcontroles

Extra alcoholcontrole op nieuwjaarsdag

Regio, 29-12-2008 o De politie heeft tijdens de kerstdagen en het afgelopen weekend zes rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Drie hiervan waren betrokken bij een ongeval. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op. De politie maakt verder bekent dat op nieuwjaarsdag er in Gouda en omgeving extra controles zijn.

In Katwijk vloog donderdag 25 december rond 16.00 uur een 39 jarige automobilist uit Katwijk uit de bocht op de Rijnsoever. De auto sloeg daarbij over de kop. De inzittenden bleven ongedeerd. De man had gedronken en werd aangehouden. De daarna gehouden ademanalyse kwam uit op 565 ug/l.

In Leiden probeerde zaterdag 27 december rond 12.15 uur een 26 jarige automobilist uit Oegstgeest op de Oegsteesterweg tussen twee voor het verkeerslicht wachtende autos te rijden. Hij schampte daarbij beide voertuigen. De man en beginnend bestuurder had te veel gedronken. De uitslag van zijn ademanalyse was 465 ug/l.

In Leiderdorp hield de politie zondag 28 december rond 05.10 uur op de Dennenschans een 27 jarige automobilist uit Leiderdorp aan. Na vaststelling van drankgebruik volgde een ademanalyse met een uitslag van 640 ug/l. In 2001 was hij al eerder betrapt op het rijden onder invloed. Toen werd 700 ug/l. bij hem gemeten.

In Hazerswoude Dorp hield de politie vrijdag 26 december rond 04.50 uur op het Ambachtsplein een 21 jarige automobilist uit Koudekerk aan den Rijn aan. Deze beginnend bestuurder kwam tot 755 ug/l. In 2006 was hij ook voor dit feit door de politie betrapt. Hij reed toen met 255 ug/l.

In Alphen aan den Rijn hield de politie zaterdag 27 december rond 01.00 uur op de Van Eijckstraat een 40 jarige automobilist uit Woubrugge aan. De man kwam bij zijn ademanalyse tot 770 ug/l.

In Lekkerkerk reed donderdag 25 december rond 06.50 uur een 21 jarige man uit Rotterdam met zijn auto het water in aan de C.G. Roosweg. De man was daarna weggelopen. Agenten troffen hem bij een bushalte. De man die ongedeerd was, onderging een ademanalyse waarvan de uitslag 525 ug/l. was.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog vijf bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder en in één geval om een minderjarige bestuurder. Het ging hier om de plaatsen Katwijk, Leiden ( 2x ), Voorschoten en Zevenhoven.

BOB-slee voor de echte BOB! Extra alcoholcontroles op nieuwjaarsdag

Gouda - Donderdag 1 januari controleert het Regionaal Verkeers Handhavingsteam van Politie Hollands Midden in en rond Gouda extra op alcohol. Nieuwjaarsdag is een dag vol tradities: de nieuwjaarsduik, skischansspringen, het nieuwjaarsconcert en uiteraard ook vele nieuwjaarsrecepties. Politie Hollands Midden wil graag dat iedereen die dag weer veilig thuiskomt en houdt daarom op nieuwjaarsdag extra alcoholcontroles.

Om iets terug te doen voor de échte BOBs, geeft Politie Hollands Midden tijdens deze alcoholcontroles van het Regionaal Verkeers Handhavingsteam BOB-sleetjes weg. Een echte BOB is iemand die niet drinkt als hij rijdt en zijn vrienden veilig thuisbrengt. Alleen échte BOBs komen in aanmerking voor de enige echte BOB-slee en daarbij geldt helaas op = op!