Politie Twente

Persberichten Politie Twente 2 januari 2009

Man op heterdaad betrapt tijdens diefstal fiets

Enschede

Een 28-jarige man uit Polen werd op donderdag 1 januari aangehouden, omdat hij in het bezit was van een gestolen fiets.

Donderdagmiddag 1 januari zag een oplettende getuige dat een man een fiets had weggenomen op het Stationsplein in Enschede. De fietsendief, een 28-jarige man uit Polen, werd aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-000227)

Vrouw aangehouden na rijden onder invloed van alcohol, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 34-jarige automobiliste uit Enschede raakte donderdag 1 januari haar rijbewijs kwijt, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde en niet aan een blaasproef wilde meewerken.

Nieuwjaarsochtend 1 januari omstreeks 07.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Dennenweg in Enschede, een bestuurster van een auto. De vrouw voerde geen verlichting en had moeite met uitwijken van enkele wegobstakels. Omdat het vermoeden bestond dat de automobiliste, een 34-jarige vrouw uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de vrouw voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De vrouw wilde niet meewerken aan een ademanalyse. Het rijbewijs van de automobiliste werd ingevorderd. Ook bleek de APK van de auto te zijn verlopen en krijgt ook hiervoor een proces-verbaal. (09-000161)

Man aangehouden voor diefstal fiets

Almelo

Een 44-jarige man uit Almelo werd op donderdag 1 januari aangehouden nadat hij werd verdacht van het plegen van een fietsendiefstal op 19 november 2008.

Op donderdagmiddag 1 januari kon een 44-jarige man uit Almelo worden, aangehouden, nadat uit politieonderzoek bleek dat hij een fiets had gestolen op het Woonboulevard in Almelo op 19 november 2008. De man is voor verder onderzoek door de politie in verzekering gesteld. (08-145706)

Drie mannen aangehouden na diefstal lading stenen

Denekamp

Drie mannen, een 18-jarige, een 24-jarige en een 27-jarige, allen woonachtig in Enschede, werden op donderdag 1 januari aangehouden na diefstal van een partij stenen.

Donderdag 1 januari zag een oplettende getuige dat een lading stenen van een bekende van haar werd weggehaald op de Oldenzaalsestraat in Denekamp. Ze schakelde direct de politie in. De politie kon de drie mannen, een 18-jarige, een 24-jarige en een 27-jarige, allen woonachtig in Enschede, aanhouden op de Denekamperstraat. De stenen hadden ze op de Paandersdijk achtergelaten omdat de aanhanger een klapband kreeg. De drie zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-000293)

Bestuurder onder invloed achter het stuur, veroorzaakt een eenzijdig ongeval Hoge Hexel
Een 52-jarige man uit Almelo veroorzaakte onder invloed van alcohol, op donderdag 1 januari, een eenzijdig ongeval op de kruising Hexelseweg / Piksenweg in Hoge Hexel.

Donderdagavond 1 januari omstreeks 21.15 uur kreeg de politie melding van een eenzijdig ongeval op de kruising Hexelseweg / Piksenweg in Hoge Hexel. Bleek dat een 52-jarige bestuurder uit Almelo tegen een vluchtheuvel was gereden en te voet verder was gegaan met achterlaten van zijn auto. De politie trof de bestuurder een eind verderop achter een boom aan. De man werd aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,24 promille uit. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-000361)

Twee vandalen opgepakt na vernielen enkele ruiten van een kerk en vernielen van een auto Almelo
Een 19-jarige man en een 30-jarige man, beiden woonachtig in Almelo, werden op donderdagavond 1 januari aangehouden, nadat zij enkele ruiten van een kerk aan de Boddenstraat in Almelo hadden vernield. Op de Julianastraat hadden de twee tegen een geparkeerde auto getrapt.

Donderdagavond 1 januari zag een oplettende getuige twee mannen enkele ruiten vernielen van een kerk aan de Boddenstraat in Almelo. De getuige meldde dit direct aan de politie. De politie kon de twee, een 19-jarige man en een 30-jarige man, beiden woonachtig in Almelo, op de Celebesstraat in Almelo aanhouden. Ook bleek dat de twee mannen tegen een geparkeerde auto op de Julianastraat in Almelo hadden getrapt. De politie heeft de twee voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. (09-000381)

tel. 053-4555588


---- --