Rotterdams Conservatorium / Dansacademie



---

Havo voor muziek en dans Kruisplein 26 3012 CC Rotterdam T +31 10 2171100 F +31 10 2171156 havo@hmd.nl

YouTube Symphony Orchestra.

YouTube Symphony Orchestra

Op dinsdag 6 januari 2009 organiseren het Rotterdams Conservatorium en het Rotterdams Philharmonisch Orkest i.s.m. concert- en congresgebouw de Doelen een gezamenlijke auditie voor het YouTube Symphony Orchestra. De auditie vindt plaats in de Doelen en is bedoeld voor musici uit de regio Rotterdam.

Tijdens deze auditiedag bieden het RC en het RPhO een programma aan: leden van het RPhO geven tips voor een goede auditie, er is een masterclass 'auditeren' en het RC zorgt voor professionele opnames van de audities.

Aanmelden voor deze auditiedag kan tot 31 december 2008 via youtube@codarts.nl.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan! Vermeld in de e-mail je naam, e-mailadres, leeftijd en instrument. Bij aanmelding ook aangeven aan welk blok je wilt deelnemen. Vanaf 18.00 uur kunnen er zowel auditanten uit blok 2 als uit blok 3 deelnemen.

Het programma:

Blok 1
10.0014.30 uur
Jurriaansezaal
Vrije audities

Blok 2
15.0016.00 uur
Jurriaansezaal
Introductie 'Hoe doe je een auditie?'

16.0018.00 uur
Diverse ruimten
Master- en coaching classes

16.0021.00 uur
Jurriaansezaal
Audities (degenen die wel bij de introductie zijn geweest, maar niet naar de master- en coaching classes gaan, kunnen meteen auditie doen)

Blok 3
18.0021.00 uur
Jurriaansezaal
Vrije audities

YouTube Symphony Orchestra
YouTube, de website die mensen in staat stelt om originele video´s te ontdekken, bekijken en delen, introduceerde op 1 december 2008 het 'YouTube Symphony Orchestra' in nauwe samenwerking met de AVRO, Het Koninklijk Concertgebouworkest, Radio 4, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, gerenommeerde Nederlandse conservatoria - waaronder het Rotterdams Conservatorium - en sterren uit de wereld van klassieke muziek.

Aanstormend muzikaal talent uit Nederland en andere delen van de wereld kan auditie doen voor het lidmaatschap van het YouTube Symphony Orchestra, ´s werelds eerste online orkest. De finalisten zullen deelnemen aan een speciale driedaagse muziekbijeenkomst en de allereerste uitvoering van het door Tan Dun speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde muziekstuk 'Internet Symphony Nr 1: Eroica' in Carnegie Hall in New York.

Het YouTube Symphony Orchestra is een ambitieus project dat musici met elkaar in contact brengt, hen in staat stelt om samen te werken op een schaal die qua omvang zijn weerga niet kent, en klassieke muziek onder de aandacht brengt van een wereldwijd publiek. Het initiatief geniet ook de steun van een brede verzameling van andere sterren en organisaties uit de wereld van klassieke muziek, zoals het London Symphony Orchestra, Carnegie Hall, de met een Grammy Award bekroonde dirigent Michael Tilson Thomas, Tan Dun, de Academy Award-winnaar en componist van de muziek voor de Olympische Spelen, en de wereldbefaamde pianist Lang Lang.

Musici krijgen tot 28 januari 2009 de gelegenheid om twee video's in te zenden waarin zij hun persoonlijke stijl kunnen uiten tijdens het spelen van twee verschillende muziekstukken. In één video dienen ze een originele compositie van Tan Dun te interpreteren die speciaal voor dit initiatief is geschreven, en in de andere video krijgen zij de gelegenheid om hun muzikale en technische vaardigheden te etaleren door een standaardstuk uit een lijst te selecteren en te spelen.

Een jury van muziekexperts uit toonaangevende orkesten uit alle delen van de wereld zal het aantal inzendingen terugbrengen tot circa 300 semi-finalisten. De wereldwijde YouTube-gemeenschap krijgt tussen 14 februari en 22 februari 2009 de gelegenheid om op de semi-finalisten te stemmen. Op 2 maart 2009 zal worden bekendgemaakt welke musici tot het YouTube Symphony Orchestra mogen toetreden.

Raadpleeg voor de officiële deelnamerichtlijnen en nadere informatie het YouTube Symphony Orchestra-kanaal op ww.youtube.com/symphonynl.

In april 2009 zullen de uitverkoren musici naar New York worden gevlogen om deel te nemen aan een driedaagse muziekbijeenkomst met dirigent Michael Tilson Thomas en gerenommeerde klassieke artiesten. Deze bijeenkomst zal worden besloten met een live optreden in Carnegie Hall op 15 april 2009. Verder zal er een collage van de geselecteerde video-inzendingen worden gemaakt, zodat een levende YouTube-symfonie ontstaat. Voor dit doel zullen videofragmenten van gedenkwaardige deelnemers worden gecombineerd tot één ensemblestuk. Daarnaast zullen er ook andere inzendingen te bewonderen zijn op de lokale YouTube-homepages overal ter wereld, met inbegrip van het kanaal www.youtube.com/symphonynl.

Om deel te nemen
Ga naar www.YouTube.com/SymphonyNL voor instructies en richtlijnen.

Links
Codarts: www.codarts.nl
Rotterdams Philharmonisch Orkest: www.rpho.nl
de Doelen: www.dedoelen.nl