Gemeente Voerendaal

\ 19/12/2008 - Expositie Bob van Bergen gemeentehuis Voerendaal

Bob van Bergen toont creaties in acryl op linnen

Van 6 januari tot en met 6 februari 2009 exposeert de jonge schilder Bob van Bergen in het gemeentehuis van Voerendaal. Van Bergen is een autodidact en schildert sinds 2006. Zijn stijl is abstract en lyrisch expressief. Daarbij verstopt hij figuratieve aspecten in een abstracter geheel. De kunstenaar wil de kijker uitdagen op zoek te gaan naar verborgen beelden. Van Bergen (1978, Maastricht) haalt zijn inspiratie uit zijn omgeving, ervaringen en muziek. Hij verkiest het zijn talent zelf te verkennen en zo zijn eigen ontwikkeling richting te geven. Daartoe slaat hij bewust diverse wegen in en dit maakt dat zijn stijl nog niet vast omlijnd is. Wel kiest hij voor al zijn werken voor het gebruik van acrylverf op linnen of katoen.

Bob van Bergen is in het dagelijkse leven welzijnswerker bij Trajekt. Hij is in die hoedanigheid verantwoordelijk voor het jongerenwerk in de gemeente Gulpen-Wittem.

Met deze expositie wordt zijn wens vervuld om een aanzienlijk deel van zijn werk aan een groter publiek te tonen. Van Bergen nam in de zomer van 2007 deel aan de expositie zomer kunst weken voor amateurschilders in het Glaspaleis in Heerlen.