Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 06-01-2009

Dodelijk eenzijdig verkeersongeval
WEITEVEEN Maandagmorgen is een 74-jarige Duitse automobilist uit het Duitse Ringe op de Dordseweg om het leven gekomen. De man is vermoedelijk onwel geworden en met zijn auto de sloot ingereden. Hij overleed ter plaatse. (09-001215)

Fietsers gewond bij aanrijding
ASSEN Maandagmorgen raakte een 31-jarige vrouw uit Assen gewond bij een aanrijding op de kruising Havenkade met Het kanaal. Ze kreeg, fietsende over De Havenkade, geen voorrang van de over Het kanaal rijdende 55-jarige automobilist uit Assen. Ze werd met been en hoofdletsel overgebracht naar het WZA. (09-001017)

EMMEN Maandagmorgen raakte een 34-jarige vrouw uit Emmen gewond. Ze fietste over de Laan van de Bork toen ze tengevolge van de gladheid ten val kwam. Met een pijnlijke knie werd ze overgebracht naar het Scheperziekenhuis. (09-001035)

Bedrijfsinbraak
HOOGEVEEN Tussen zaterdagmorgen 11.00 uur en maandagmorgen 07.50 uur vond er een inbraak plaats in een drukkerij aan de Industrieweg. Een uitzetraam werd geforceerd om binnen te kunnen komen. De buit bestond uit 2 computers + beeldschermen. (09-001025)

Politie houdt woninginbreker aan
EMMEN Maandagmorgen vond er een inbraak plaats in een woning aan de Slenerbrink. Een toegangsdeur werd vernield om binnen te kunnen komen. De buit bestond uit een geluids- en beeldapparatuur, een laptop, een spelcomputer, een navigatiesysteem en een koffiezetapparaat. Maandagavond kon na onderzoek een 33-jarige Emmenaar als verdachte van de inbraak aangehouden worden. Hij bekende de inbraak en werd inverzekering gesteld. Er volgt een nader onderzoek door de politie. (09-001226)

Winkeldief op heterdaad betrapt
ASSEN Een 18-jarige Assenaar werd maandagmiddag op heterdaad betrapt tijdens een winkeldiefstal. Bij een supermarkt aan de Kleuvenstee nam hij koekjes en snoep mee richting de kassa. De koekjes werden afgerekend maar het snoepgoed verdween zonder te betalen in zijn jaszak. Hij werd door oplettend personeel betrapt. (09-001282)

Bestuurster veroorzaakt aanrijding onder invloed BUINERVEEN Een 42-jarige vrouw uit Nieuw-Buinen veroorzaakte maandagmiddag een aanrijding op de kruising van de Zuiderstraat met het Zuiderdiep. De vrouw sloeg in haar auto, rijdende over de Zuiderstraat, rechtsaf het Zuiderdiep op. Hierbij nam ze de bocht te ruim en botste tegen een op het Zuiderdiep rijdende 48-jarige autobestuurder uit Nieuw-Buinen. Na onderzoek bleek ze onder invloed, 760 ug/l, te verkeren. Haar rijbewijs werd ingevorderd en ze kreeg een dagvaarding. (09-001342)

Zoon aangehouden voor mishandeling moeder

BEILEN Een 36-jarige Beilenaar wordt ervan verdacht zijn 60-jarige moeder maandagavond te hebben mishandeld. De vrouw zag kans de woning uit te vluchten waarna de politie gebeld werd. De zoon kon in de ouderlijke woning aangehouden worden. (09-001370)

Verdachte beroving treinstation Bargeres aangehouden EMMEN De politie heeft maandagmorgen een 16-jarige knaap uit Coevorden aangehouden als verdachte van een zondagavond gepleegde beroving op het treinstation Bargeres in Emmen. Nader onderzoek volgt. (09-000974)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280