Gemeente Loenen aan de Vecht


Beleid Terugdringen Ongewenste en Onechte Meldingen (TOOM) Brandmeldinstallaties

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft in de collegevergadering van 9 december 2008 het handhavingsbeleid voor het Terugdringen van Ongewenste en Onechte (loze) Meldingen van brandmeldinstallaties vastgesteld.

Het beleid houdt in dat de Gemeente Loenen kan handhaven wanneer bij een instelling niet wordt voldaan aan de norm voor brandmeldinstallaties (NEN2535). In deze norm staat beschreven hoeveel loze meldingen een brandmeldinstallatie per jaar mag veroorzaken als gevolg van bijvoorbeeld storingen, onderhoud, op brand lijkende verschijnselen etc. Komt het bedrijf boven het aantal toegestane loze meldingen dan kan het college handhaven.

Loze meldingen vragen onnodig de inzet van de brandweer waardoor de brandweer niet meer inzetbaar is voor `echte´ calamiteiten. Ook kosten loze meldingen de maatschappij veel geld.

Alle, bij de brandweer bekend zijnde, inrichtingen met een brandmeldinstallatie ontvangen separaat bericht over dit beleid.

Voor meer informatie over het beleid TOOM kunt u terecht bij Mevrouw D. Bouwman van de brandweer telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag op telefoonnummer 0294-236206.