Politie Zaanstreek-waterland

Man mishandeld en mogelijk beschoten: politie zoekt getuigen

Zaandam, 06-01-2009

Man mishandeld en mogelijk beschoten: politie zoekt getuigen

Zaandam, 3 januari 2009, 20:47 uur

Zaterdagavond 3 januari is een 39-jarige Zaandammer omstreeks 20.15 uur op de Kippenbrug in Poelenburg mishandeld en mogelijk beschoten. De man was op een Nieuwjaarsborrel geweest en fietste naar huis toen hij op de Kippenbrug drie mannen tegenkwam. Zonder enige aanleiding werd hij tegengehouden en kreeg van een van de mannen een kopstoot, waardoor hij ten val kwam. Het slachtoffer gaf een klap terug en ging er snel op de fiets vandoor. Volgens de man werd er tijdens zijn vlucht 2x op hem geschoten. Eén keer net onder de Kippenbrug en vervolgens een eind verderop bij het fietstunneltje onder het spoor (bij het Intelhotel). Hij kon zijn huis veilig bereiken en schakelde de politie in. Die zette beide locaties af en verrichtte
sporenonderzoek. Er zijn tot nu toe geen hulzen aangetroffen. De politie is op zoek naar getuigen. De Zaandammer beschreef de man die de kopstoot gaf als volgt:

- Negroïde man van ongeveer 25 jaar en 1,80 meter lang.

- Hij had een gezet postuur, een rond gezicht, een brede neus en kort zwart haar

- Hij droeg een dikke gouden ketting om zijn nek en had een donkerkleurige pet achterstevoren.

- De man droeg een lichte jas, vermoedelijk beigekleurig.

Over de andere 2 mannen wist de Zaandammer te vertellen dat ze eveneens een negroïde uiterlijk hadden. Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche via 0900-8844.