Ingezonden persbericht


Enschede, 5 januari 2009

Persbericht

Nieuwe voorzitter Enschede Marathon

Voor de Stichting Enschede Marathon begint het nieuwe jaar met verrassend nieuws. Met trots presenteert het bestuur een nieuwe voorzitter. Na een periode van zeven intensieve jaren als voorzitter zal Mark Pastoor op 1 februari 2009 de voorzittershamer aan Joop Hassink overdragen.

De nieuwe voorzitter verenigt de eigenschappen van een ware sportfanaat en een geboren bestuurder in zich. Honkballer Joop Hassink was van 2002 tot 2006 wethouder Cultuur en Sport van de gemeente Enschede en heeft in 2007 als voorzitter van het organisatiecomité een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van de WK Softbal voor junioren in Enschede. Joop Hassink is momenteel o.a. vice voorzitter van Provinciale Staten in Overijssel.

Met de nieuwe voorzitter en de andere zes bestuursleden, het marathonbureau onder leiding van Michel van Sluijs en de vele vrijwilligers heeft de Enschede Marathon alles in zich om de niet geringe doelstellingen te realiseren: als beste loopevenement in de wijde omgeving willen we op basis van een perfecte organisatie toe naar meer dan 15.000 deelnemers en een toptijd van om en nabij de 2 uur en 7 minuten. Ambitieus, maar haalbaar.

Tijdens de relatieavond op 29 januari 2009 wordt aan Joop Hassink officieel de voorzittershamer overhandigd en kan er nader kennis gemaakt worden.

De Enschede Marathon is komend jaar op zondag 26 april. RTV Oost doet ook in 2009 rechtstreeks verslag van deze 41ste editie.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht