Ingezonden persbericht


Run op schaatsen op Marktplaats.nl

Schaatskoorts zorgt voor explosieve toename vraag en aanbod schaatsen

Emmeloord, 6 januari 2009 - Naarmate de temperatuur onder het nulpunt daalt en Nederland in de ban van het schaatsen raakt, neemt de vraag en het aanbod van schaatsen op internet explosief toe. Uit onderzoek van Marktplaats.nl blijkt dat zodra de temperatuur richting het vriespunt gaat, het aantal zoekopdrachten betreffende 'schaatsen' direct toeneemt. Zo werd hier vorige week ruim 3.5 miljoen keer naar gezocht. Momenteel worden er ruim 33.000 paar schaatsen aangeboden op Marktplaats.nl.

Door de hype rondom het schaatsen zijn er naast schaatsen een aantal wel heel opmerkelijke advertenties op Marktplaats.nl te vinden. Zo adverteert een tweedehandswinkel in Deventer dat er een koerier naar ze onderweg is met een hele bestelbus vol tweedehands schaatsen met prijzen van Euro 7,50 per paar. Het advies van de aanbieder: wees er vandaag op tijd bij, dit kan wel eens de laatste vracht zijn! Ook worden er inmiddels kluuntapijten aangeboden op Marktplaats.nl. Een wel heel positieve schaatsliefhebber biedt momenteel een stacaravan en staplaatsen voor caravans aan langs de route van de Elfstedentocht (''geen water i.v.m. vorst, wel elektra in de boerderij"). Zie links voor advertenties in kwestie: Bestelbus tweedehands schaatsen, Stacaravan langs route Elfstedentocht, Kluuntapijten.

Eugenie van Wiechen, Managing Director van eBay.nl en Marktplaats.nl: ''Na een aantal kwakkelwinters mag het duidelijk zijn dat Nederland nu weer helemaal in de ban van het schaatsen is. Dit is ook op Marktplaats.nl terug te zien in de vraag en het aanbod van schaatsen. Het is leuk om te zien dat mensen elkaar tijdens de schaatsgekte weten te vinden om zoveel mogelijk van de ijspret te kunnen genieten.''

Over Marktplaats.nl
Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 200.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.