Gemeente Utrecht

Overzicht prestaties sporters, teams, coaches, verenigingen en vrijwilligers.

Categorie Sportman van het jaar 2008

Ibrahim Afellay (Voetbal)
De in Utrecht geboren middenvelder groeide op in de Utrechtse wijken Zuilen en Overvecht en is afkomstig van de amateurs van USV Elinkwijk in Utrecht. Afellay, die nog steeds in Utrecht woont, is een vaste basisspeler en één van de drijvende krachten bij PSV. Niet alleen vanwege zijn kwaliteiten als het drijven met de bal, maar ook door zijn positie, centraal achter de centrum spits. Afellay is de speler in de Eredivisie wiens tegenstander het vaakst een gele kaart krijgt. In het seizoen 2007/2008 wint Afellay het vierde kampioenschap op rij met PSV. Tijdens het EK 2008 was Afellay lid van de Oranjeselectie en speelde hij drie wedstrijden mee, tegen Italië, Roemenië en Rusland.

Nico Blok (Tafeltennis)
Nico Blok heeft een fantastische prestatie neergezet op de Paralympische Spelen in Peking, waar hij bij het tafeltennissen de bronzen medaille veroverde. Nico heeft een onbekende aangeboren spierziekte, waardoor zijn spieren minder groot zijn. Hierdoor heeft hij minder kracht en minder conditie. Daarnaast heeft zijn lichaam ook een stofwisselingsprobleem, waardoor zijn lichaam maar weinig vet aan kan maken. Nico Blok ziet er met zijn lengte van 1,77 meter en een gewicht van 39 kilogram breekbaar uit, maar dat belet hem niet tafeltennis te spelen op dit hoge niveau. Door zijn prestatiedrang en liefde voor de tafeltennissport, heeft Nico Blok maximaal gepresteerd in zijn topsportloopbaan. Door zijn zeer geringe kracht heeft Nico veel geïnvesteerd in krachttraining, zonder dat dit ten koste ging van zijn snelheid, aangezien dit laatste van groot belang is bij de tafeltennissport. Daarnaast is Nico een zeer plezierig persoon, die open staat voor anderen, nooit als zielig wil worden gezien, maar op zijn sportprestaties wil worden beoordeeld. Naast zijn topsportcarrière is Nico in mei 2008 afgestudeerd als econoom aan de Universiteit van Utrecht.

Merijn Groeneboom (Bridge)
Met zijn 25 jaar heeft Merijn Groeneboom al veel gepresteerd binnen de bridgesport. In 2008 is hij Europees kampioen geworden bij de junioren en staat hij bovenaan in de vaderlandse Meesterklasse. Naast deze prestatie staat Merijn in de top 200 van de Nederlandse tennistop en studeert hij tegelijkertijd aan de Universiteit van Utrecht.

Categorie Sportvrouw van het jaar 2008

Door de Utrechtse sportvrouwen is er in het jaar 2008 uitzonderlijk gepresteerd. Maar liefst zes vrouwen hebben in Beijing een medaille behaald.

Wieke Dijkstra (Waterpolo)
Wieke Dijkstra is de alleskunner onder de Nederlandse hockeysters. Voor haar sport toont zij veel inzet en zet zij veel op zij. Wieke maakte deel uit van de gouden hockeyploeg in Beijing.

Eva de Goede (Hockey)
Eva de Goede heeft een gouden medaille behaald met het Nederlands hockeyteam in Peking. Tijdens de wedstrijden heeft Eva bewezen op haar jeugdige leeftijd al een zeer goede allround speelster te zijn door zowel in de voorste als in de achterste linie voortreffelijk te spelen. Hoewel ze nog aan het begin van een mooie carrière staat, heeft ze nu al geweldige prestaties geleverd.

Simone Koot (Waterpolo)
Simone heeft deel uitgemaakt van de gouden waterpoloploeg in Beijing. Dit is een uitzonderlijke prestatie aangezien zij veel blessureleed gehad heeft in de voorbereiding naar de Spelen. In mei 2008 was Simone pas weer fit en vanwege haar ontzettend goede kwaliteit en sterke mentaliteit is zij vervolgens geselecteerd om mee te gaan naar de Olympische Spelen. Iedereen herinnert zich nog de ontzettend knappe prestatie die het team daar geleverd heeft. Als totale verrassing wonnen de waterpolodames de gouden medaille in een zinderende finale. Simone is een geboren en getogen Utrechtse. FC Utrecht is haar club en bij iedere thuiswedstrijd zit zij op de tribune.

Lisanne de Roever (Hockey)
Ook Lisanne de Roever is Olympisch kampioen geworden met het dames hockey elftal. Zij heeft alle wedstrijden onafgebroken in de goal gestaan en in de finale de nul gehouden. Het is de afsluiting van een mooie carrière waarin ze lang heeft toegewerkt naar dit unieke hoogtepunt. Lisanne is altijd zeer loyaal gebleven aan Kampong ondanks dat er clubs aan haar trokken die in de Nederlandse competitie een beter niveau behaalden. Lisanne is achter de schermen altijd bezig geweest om het beleid van Kampong te ondersteunen met daden. Lisanne is in 2005 verkozen tot sportvrouw van Utrecht.

Roline Repelaar van Driel (Roeien)
Roline roeit nu een aantal jaar mee in de Nederlandse roeitop. De laatste jaren is zij uitgegroeid tot een vast lid van de Nederlandse vrouwen acht met stuurman. Hoogtepunt in haar carrière is het behalen van de zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen van Beijing. Uit het niets won de vrouwen acht een medaille door een fantastische eindsprint. Een sprint die met Roline als motor werd ingezet en met een zilveren medaille succesvol afgesloten.

Alette Sijbring (Waterpolo)
Alette heeft al veel meegemaakt binnen de waterpolosport. Na de grote teleurstelling van het niet halen van de Olympische Spelen van Athene is de gouden medaille van Peking een kroon op haar waterpolocarrière. Tegenwoordig is Alette weer heel druk met haar studie geneeskunde. Zij is een voorbeeld hoe sport en studie samen kunnen gaan.

Categorie Sporttalent van het jaar 2008

Sven Maijer (Voetbal)
Sven Maijer is bij FC Utrecht de keeper van het B1 elftal. Door bondscoach Ruud Dokter is Sven geselecteerd voor het Nederlands elftal onder de 16. Dat team doet in november mee aan een sterk bezet vierlandentoernooi in Parijs. Nederland speelt op dat toernooi tegen Uruguay, Italië en Frankrijk. Sven is de enige speler van FC Utrecht in deze selectie.

Marlies Manders (Atletiek)
Marlies Manders is meervoudig Nederlands kampioen bij de junioren B en ook al als 16-jarige 3e bij de vrouwen van Nederland op de 400 meter horden. Marlies is een natuurtalent en vooral gespecialiseerd in de 400 meter horden, maar ook loopt Marlies zowel indoor als outdoor de 400 en 800 meter. Ze heeft een killersinstinct en weet wedstrijden tot op heden altijd in de laatste meters in haar voordeel te beslechten. Marlies is ranglijstaanvoerster op de 400 horden en 800 meter in tijden die goed genoeg zijn voor het Europees Kampioenschap voor Junioren (welke dit jaar niet gehouden is). Marlies heeft in 2008 de volgende prestaties geleverd:
- 1e NK junioren 800m indoor (februari 2008)

- 1e NK junioren 800m outdoor (mei 2008)

- 1e NK junioren 400m horden (mei 2008)

- 3e NK senioren 400m horden (juni 2008)

- Aanvoerder ranglijst 400m, 800m en 400mhorden
- 3e allertijden 400m indoor
Naast topsport heeft Marlies ook nog tijd voor haar studie, ze zit in de 6e klas van het Christelijk Gymnasium, piano en film.

Dafne Schippers (Atletiek)
Dafne is een jong talent die met haar 16 jaar Nederland Kampioen meerkamp werd bij de B junioren. Met deze prestatie is zij in haar leeftijdsklasse de 8e bij de meisje B allertijden. Haar vereniging Hellas verwacht in de toekomst veel van haar.

Categorie Sportploeg van het jaar 2008

Autocad Amazones dames 1 (Basketball)
Een sterk collectief dat reikte tot de finale van de play-offs van het landskampioenschap in de competitie 2007-2008. Dit team heeft in slechts enkele jaren tijd een toppositie in het Nederlandse vrouwenbasketbal veroverd. De wedstrijden die tijdens de play-offs tegen Den Helder gespeeld werden, waren allemaal spannend tot de laatste minuut. De thuiswedstrijden werden gespeeld in de Weide Wereld in Vleuterweide. De ploeg speelde met een enorme spirit en het publiek was ontzettend enthousiast. Dat uiteindelijk verloren werd van Den Helder (al 14 x landskampioen) lag niet aan de inzet van het team. Deze meiden gaan het nog ver schoppen.

BC Star (Bridge)
BC Star bestaat 65 jaar en in 2008 behaalde de vereniging de 1ste landstitel. Al jaren draait dit team mee in de top. Meerdere keren was het team verliezend (halve) finalist. In het seizoen 2007-2008 werden ze eindelijk landskampioen. Een unieke prestatie voor Utrecht (te vergelijken met FC Utrecht als landskampioen) en voor BC Star. Zeker omdat BC Star een 100% amateur club is in tegenstelling tot diverse andere clubs in de meesterklasse. Het team bestond afgelopen jaar uit Remco Brüggemann, Henk Willemsens, Hans Kelder, Marcel Winkel, Loek Verhees en Jan Jansma. De basis van dit team is al in 1993 gelegd en is door enthousiasme en inzet zover gekomen (de helft van de spelers zit nog steeds in dit team en wonen ook in Utrecht). Star 1 weet al jaren goede prestaties neer te zetten, dit jaar uitmondend in de nationale titel. Tegen alle verwachting in heeft Star 1 ook de finale van de Europa Cup gehaald en won daar een zilveren medaille tegen de gelouterde profs uit Italie (Lauria-Versace en Fantoni-Nunes).

Orca Dames 2008 (Roeien)
De eerstejaars damesploeg van Orca is een ploeg van 12 dames en 2 stuurvrouwen. Deze ploeg roeiden in een acht en een vier. Zij hebben iets gepresteerd wat niet vaak door andere eerstejaars ploegen is gepresteerd. Een jaar eerder hadden deze 12 dames nog geen roeihaal gemaakt. Na harde selecties aan het begin van het jaar zijn ze geselecteerd om hun sportiviteit en doorzettingsvermogen. Met duidelijke doelen voor ogen wisten deze dames heel Orca en de roeiwereld te verbazen. Ze roeiden met straatlengtes voor het eerstejaarsveld uit en wisten te winnen van ouderejaarsploegen. De acht heeft het eerstejaarsklassement gewonnen. Dit is een klassement over alle roeiwedstrijden in het seizoen tussen roeiverengingen uit Nederland. Hierin wisten ze met een duidelijk verschil de titel te pakken. Naast dit klassement is de 8 Nederlands Kampioen geworden en hebben ze het open Belgisch Kampioenschap gewonnen. Verder hebben beiden ploegen (de 8 en de 4) meegedaan aan het studenten EK in Zagreb, waar de 8 als tweede is geëindigd en de 4 zevende is geworden. Daarnaast hebben ze het eerstejaarsrecord op het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien verbeterd met 5 seconden naar 7.26.0. Ook is 1 van de roeisters geselecteerd voor het FISU WK, waar ze 3de is geworden in de 4-. Als laatste hebben alle 12 de dames 3 of meer 2 kilometerwedstrijden hebben gewonnen. Nu zijn 4 dames aan het selecteren voor het WK onder 23 van komend jaar.

Categorie Sportcoach van het jaar 2008

Herman van den Berg en Marianne Heemskerk (Zwemmen) Herman van den Berg en Marianne Heemskerk hebben samen, als de verantwoordelijke coaches van de Startgemeenschap Zwemlust-Utrecht, de A-ploeg naar de hoogste landelijke zwemcompetitie gebracht en de B-ploeg is in dat zelfde jaar onder hun hoede naar de D2 gepromoveerd. Na vele jaren maakt er weer een Utrechtse zwemploeg deel uit van de hoogste competitie. Onder hun leiding is zowel de dames als de heren ploeg derde van Nederland geworden bij de estafette kampioenschappen. En dit alles in het eerste jaar van het bestaan van de Startgemeenschap. Daarnaast heeft Herman van den Berg na 18 jaar van trainersschap bij zwemvereniging Zwemlust Den Hommel op het hoogtepunt van zijn carrière afscheid genomen van de vereniging.
- Promotie A-ploeg naar Hoofdklasse competitie (16 sterkste ploegen van Nederland)
- Promotie B-ploeg naar D2 competitie

- Dames en Heren ploeg beide derde bij de Nederlandse Estafette kampioenschappen

Vince de Hoog (Roeien)
Vince de Hoog heeft bij USR Triton afgelopen jaar verschillende toproeiers gecoacht naar nationale en internationale successen. Hij heeft verenigingsbreed meerdere subtopploegen begeleid. De ploeg Jong zwaar (die in hun eerste jaar nog niet gewonnen hadden) kwamen nadat zij onder begeleiding van Vince de Hoog zijn gaan roeien in hun tweede jaar twee klassen hoger uit en werden Nederlands Studentenkampioen. Kaj Hendriks mocht naar het FISU (studenten) WK in de zware mannen acht en behaalde daar een zilveren medaille.
- coach van Reinoud de Groot (brons WK lichte mannen 8+)
- coach van Kaj Hendriks (zilver FISU (studenten)
- coach WK zware mannen 8+

- coach Nederlands kampioen lange afstand zware mannen 8+
- coach jong zwaar (nederlands studenten kampioen zware mannen 8+)

Herman Lenferink (Atletiek)
Herman is een trainer, die zich in de afgelopen 10 jaar bij Phoenix steeds verder heeft gespecialiseerd op de midden en lange afstand. In 2006 heeft hij de leiding over de selectiegroep genomen. Een groep van atleten die niet op niveau maar op inzet worden geselecteerd. Herman zelf geeft 4 keer per week training en organiseert daarnaast veel randactiviteiten voor zijn atleten. Dit omhelst specifieke fysiotherapeuten, een wedstrijdmanager, een voedingsadvies en mental coaching. Dit jaar is de echte doorbraak gekomen van z'n atleten. Alle atleten hebben hun PR's flink aangescherpt en daarnaast zijn vele titels in de wacht gesleept, van Nederlandse titels tot een heuse Europese titel. De volgende prestaties zijn geleverd door de atleten die Herman onder zijn hoede heeft:
- Nederlands Kampioene NK10.000 vrouwen senioren: Saskia van Vugt
- Nederlands Kampioen NK10.000 mannen masters: Bernard te Boekhorst
- Europees Kampioen 10.000 mannen masters: Bernard te Boekhorst
- 3e plaats NK Weg vrouwen: Saskia van Vugt

- 3e plaats NK5000 vrouwen: Saskia van Vugt

- Kampioen NSK Cross mannen: Dennis Weijers

- Kampioen NSK Cross vrouwen: Eline vd Broek

- Kampioen NSK weg mannen: Dennis Weijers

- Nederlands Kampioen Snelwandelen: Liesbeth van Leeuwen

Categorie Sportvereniging van het jaar 2008

A.U.S.R. Orca (Roeien)
Orca is een jonge, ambitieuze vereniging voor en door studenten. Een vereniging waar sport en studenten verenigd worden. Naast het roeien biedt Orca de studenten een uitgebreid verenigingsleven. Het is uniek dat een sportvereniging tevens behoord tot de grootste studentenverenigingen van de stad. De kennis en het enthousiasme van de leden wordt ingezet om de leden het beste uit Orca en uit zichzelf te laten halen. De vereniging onderscheidt zich door haar inventiviteit en professionaliteit. Met vernieuwende projecten als 'Sport Op School' (SOS) worden de studenten aangespoord om roeien een bredere betekenis te geven. Bij het SOS project hebben studenten van Orca samen met een basisschool in Hoograven gewerkt aan de leefbaarheid in de wijk. Samen met de kinderen is een speeltoestel ontworpen, dat ook daadwerkelijk gerealiseerd gaat worden. De kinderen kwamen op hun beurt bij Orca roeien, om het belang van sporten te benadrukken. Tevens heeft Orca meegewerkt aan een sportdag voor kinderen uit de hele wijk, in samenwerking met andere sportverenigingen uit de buurt. Dit project wordt aankomend jaar herhaald. Orca vindt het belangrijk om niet alleen in Hoograven te zitten, maar er ook onderdeel van te zijn. Samen met de buren maak je volgens Orca de wijk. Naast een maatschappelijk betrokken vereniging is Orca ook een broedplaats voor talent. Al sinds haar oprichting levert Orca jaarlijks roeiers aan de KNRB voor WK's en de Olympische Spelen. Afgelopen zomer startten in Beijing twee Orca leden, Sjoerd Hamburger in de skiff (een eenmansboot) en Geert Cirkel in het vlaggenschip, de HollandVier. Rutger Bruil won diezelfde zomer brons op het WK in de lichte mannenacht. Een uitzonderlijke prestatie leverden de eerstejaars dames, onder leiding van coaches Boudewijn van Opstal, Marloes van der Weide, Dienke Bos en stuur Nina Wingens. Deze onervaren roeisters werden in rap tempo opgeleid tot toproeiers. Ze hebben het afgelopen seizoen alles met ruime afstand gewonnen.

AV Phoenix (Atletiek)
AV Phoenix heeft zich in de afgelopen jaren ongekend ingezet op vele vlakken. In 2006 zijn vooral grote interne zaken verbeterd, daarna is het veel breder getrokken. Afgelopen jaar kenmerkt zich door grote successen in het project Colours of Athletics, mooie evenementen, een succesvolle jeugdafdeling en een bijzondere aanloop naar 2009, waarin de vereniging 50 jaar bestaat! Binnen Utrecht is de vereniging bij veel discussies betrokken en zet zij zich in voor verbetering van de omgeving. Intern is er in 2008 veel veranderd binnen de vereniging:
- er is een professionaliseringsslag gemaakt


- het onderdeel verenigingsmanagement is uitgewerkt


- er is een nieuwe structuur trainers (sinds 2006 zijn er 28 extra trainers bij)


- Phoenix kent een ongekende kaderparticipatie met 142 actieve leden

Daarnaast richt de club zich op maatschappelijke thema's:


- Phoenix is zeer actief met Colours of Athletics


- zij is trekker voor de Marokkaanse werkgroep Overvecht


- Phoenix heeft een eigen scholenproject opgezet, waarmee jongeren en sport worden gekoppeld in heel Utrecht. Ook op organisatiegebied laat Phoenix van zich horen. Zo organiseerde Phoenix een limietpoging voor Lornah Kiplagat en Hilda Kibet in aanloop naar de Olympische Spelen. Organiseert zij vele breedtesportwedstrijden op de atletiekbaan. Is de Maliebaanloop ook in 2008 weer een enorm succes geweest en organiseert Phoenix maandelijks laagdrempelig de Berekuilloop voor de ongebonden loper. Naast de inzet stedelijk zet Phoenix zich ook landelijk in op vele fronten. Zo is een lid van Phoenix één van de 22 Unieraadsleden (2e kamer van Atletiekunie). Ook nemen diverse leden van Phoenix deel aan de werkgroepen van de Atletiekunie en aan de organisatie Dag van de Baanatletiek. Hiernaast was een lid van Phoenix het afgelopen jaar voorzitter van ZEUS (overkoepelende organisatie van alle studentenatletiekverenigingen) en geven diverse leden verschillende workshops binnen de Atletiekunie.

Hellas Utrecht (Atletiek)
Atletiek-, Triatlon- en Recreatiesportvereniging Hellas Utrecht is een van de grootste verenigingen van Nederland. De vereniging beschikt over diverse trainings- en wedstrijdaccommodaties. De onderdelen van de atletieksport (springen, lopen, werpen) en van de triatlonsport (zwemmen, fietsen, lopen) worden begeleid door deskundige trainers. Hellas Utrecht heeft ook een bloeiende recreatieafdeling, waar trimmers van alle leeftijden gebruik maken van een groot aanbod aan mogelijkheden om de conditie te verbeteren of op peil te houden. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen bij Hellas Utrecht aangepaste atletieksport beoefenen. Tevens is Hellas Utrecht erg actief in de Schoolatletiek. Hellas Utrecht organiseert al 10 jaar het Sporthal School Atletiek Utrecht (SSAU) met jaarlijks 25 vrijwilligers (gemiddelde leeftijd boven de 70 jaar). SSAU is een project dat, vooruitlopend op de BOS project, sporten in de buurt mogelijk maakt via school bij een sportvereniging. In totaal hebben 15.000 leerlingen uit groepen 6 en 7 in de afgelopen 10 jaar tijd deelgenomen aan SSAU. Deze leerlingen waren afkomstig van 50 verschillende basisscholen. Circa 60% van de deelnemers was van allochtone afkomst en ook meerdere groepen vanuit het speciaal onderwijs namen deel. Hellas heeft in het verleden veel Nederlandse Kampioen voortgebracht. Ook nu staat er een nieuwe generatie potentiële kampioenen klaar. Zowel op de baan als op de weg, tevens zijn er al kampioenen in de Triatlon.

Categorie Sportvrijwilliger van het jaar 2008

Jan van Beckum (Wielrennen)
Sinds vele jaren is Jan van Beckum zowel binnen de Volharding als binnen de Ronde van Midden Nederland zeer actief bezig. Zijn rustige, weloverwogen inbreng in de bestuursvergaderingen van de Volharding en zijn directe bijdrage in de activiteiten van de vereniging zijn van grote waarde. Zijn bijdrage aan de realisatie van het wieler- en skeelerparkoers de Nedereindse Berg bij o.a. het opzetten van statuten, sponsoractiviteiten en in de eerste jaren van de coöperatie de Nedereindse Berg als voorzitter van de bouwcommissie voor de realisatie van het paviljoen zijn van grote betekenis geweest. Als voorzitter van de Ronde van Midden Nederland heeft Jan in de afgelopen jaren de wielerronde meer naar de stad gebracht. Met name de start en finish op de Maliebaan met zijn sterke uitstraling heeft de wedstrijd weer dichter bij de Utrechtse bevolking gebracht. Hetzelfde kan gesteld worden met het meer en meer op de kaart zetten van de wedstrijd in de provincie. Daarnaast vinden topsport en breedtesport beide hun plek binnen het evenement. Niet alleen voor de renners is er een zeer goed georganiseerde wedstrijd, maar ook voor andere doelgroepen worden er activiteiten georganiseerd.

Wil Siersma (Zwemmen)
Wil Siersma is lid van SSVU afdeling Zwemmen sinds 1 januari 1973 en lid van het bestuur sinds 1988 in de functie van penningmeester. In 2004 heeft zij het penningmeesterschap overgedragen, maar is op de achtergrond voor de nieuwe penningmeester, indien nodig, nog altijd beschikbaar met raad en daad. Wil is als zwemleider A, vooral bezig met de kleinste kinderen om die de beginselen aan te leren. Deze kinderen vertrouwen juf Wil helemaal in het bad en durven samen met haar alle lessen aan. Ook de Technische Commissie is in handen van Wil Siersma, zij is de stuwende kracht hier.

Zij treft alle voorbereidingen van de diverse zwemdiploma's, maakt de benodigde draaiboeken, zorgt dat de juiste namen op de diploma's komen te staan. Zorgt dat de juiste mensen op de juiste plekken in het bad staan, nodigt de NPZ/NRZ uit, vraagt diploma's aan, kortom, alles wat maar te maken heeft met lesgeven begint bij haar. Wil zorgde binnen de vereniging voor de aanschaf van de diverse lesmaterialen zoals slurfen, duikzeil, snorkelspullen enz. Ook het beheer hiervan was in haar handen. Zij is zeer communicatief, heeft daardoor het vermogen iedereen bij de les te houden. Bij het besluit tot opheffen van de vereniging, en na de verwerking hiervan, dacht zij zelfs nog aan andere verenigingen. De lesmaterialen en lesboeken zijn op papier gezet en aan diverse verenigingen toegestuurd met de vraag of zij hiervan iets kunnen gebruiken.

Leo Witvliet (Atletiek)
Leo Witvliet is de trekker en oprichter van het Sporthal School Atletiek Utrecht (SSAU). In 1996 kwam atletiekvereniging Hellas in contact met SportsHall Athletics, een Engels concept om schoolkinderen in de wintermaanden kennis te laten maken met atletiek. Leo heeft dit concept vertaald naar de Utrechtse situatie en in 1999 is het SSAU gestart. Toen met 12 basisscholen en 400 leerlingen. Een onstuimige groei zorgde er voor dat in 2008 al 41 basisscholen, met 90 klassen en ruim 2000 leerlingen meededen. Naast het trekken van het SSAU is Leo ook zeer actief binnen Vereniging Sport Utrecht en ere voorzitter van atletiekvereniging Hellas.

---- --