Trots op Nederland

Nieuws

2e jaargang - week 02 de week van Rita

Beste mensen,

Allereerst wil ik u natuurlijk allemaal voor het komende jaar heel veel geluk en een goede gezondheid wensen! Ik hoop dat u allen weer met veel plezier mijn wekelijkse verslagen zult lezen. Ik zal deze met genoegen schrijven want het wordt een goed jaar voor TrotsopNederland, het wordt het jaar van de aanval zoals ik al eerder heb gezegd. Dit voorjaar zullen we met ons uitgangspuntenprogramma komen en de Kieskringen zullen steeds meer vorm krijgen, zodat deze op tijd klaar zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. Ik ga zelf weer regelmatig het land in om, onder andere bij kieskringbijeenkomsten, met mensen te praten die zich met TrotsopNederland willen inzetten voor een beter Nederland, maar ook om met mensen van gedachten te wisselen om vast te stellen wat men ervaart als problemen waar we wat aan moeten doen, wat er veranderd dient te worden. Kortom, het wordt een druk jaar en ik zie er nu al naar uit!

Zondag 04 januari, vandaag was er op ons hoofdkantoor de Nieuwjaarsborrel. Alle medewerkers en vrijwilligers van TrotsopNederland waren uitgenodigd om elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen onder het genot van een drankje en een hapje. Het trof bijzonder ongelukkig dat ik uitgerekend die belangrijke dag was geveld door een gemeen buikgriepvirus. Ik moest dus helaas verstek laten gaan om in plaats daarvan de zondag onder de wol door te brengen. Ik hoorde naderhand dat het een erg gezellige middag was geweest en dat iedereen weer vol energie en goede moed is om er wat moois van te maken dit komende jaar!

Maandag 05 januari t/m woensdag 07 januari, deze dagen nog steeds ziek: koortsig, slap, veel slapen. Dat viel me vies tegen. Gelukkig is het nog reces in de Kamer en ik mis dus geen belangrijke politieke activiteiten zoals debatten en andere overleggen.

Donderdag 09 januari, vandaag voor het eerst weer naar buiten. Eerst een bezoekje afgelegd bij Lizz, één van onze fractiemedewerkers, die al een tijdje ziek is. Gezellig! Daarna naar de fractie. Een lang gesprek gehad met René Lancee over de invulling van zijn werkzaamheden. Na het vertrek van Kay hebben we wat geschoven in de taken en René gaat zich bezighouden met de woordvoering, politieke analyse en het hoofdkantoor. Daarna lekker naar huis; ik was blij dat ik zat pfffffff

Vrijdag 09 januari, mijn eerste werkdag in 2009. `s Morgens ben ik aan het werk geweest op de fractie. Normaal gesproken breng ik de vrijdag meestal door op ons hoofdkantoor, maar aangezien er een algemeen overleg gepland stond over de situatie in Gaza, was ik vandaag dus op het Binnenhof. Als eerste had ik daar een vergadering met ons kernteam, waarin we nog even terugblikten op het afgelopen jaar. Daarna moesten de plannen voor het komend jaar besproken worden en een aantal besluiten hierover genomen. Om twaalf uur begon het AO inzake het Gazaconflict. Hier kunt u mijn spreektekst van dit Algemeen Overleg lezen. Na het AO ben ik nog even bij ons hoofdkantoor langs gegaan en vervolgens lekker bijtijds naar huis.

Aanstaande maandag begint het nieuwe werkjaar in de Tweede Kamer. Vanzelfsprekend leest u hierover, en over al het andere wat er in de komende week staat te gebeuren, weer in de nieuwsbrief van volgende week.

Met hartelijke groet,
Rita Verdonk