Gemeente Stein


Jeugdsportfonds: alle kinderen moeten kunnen sporten!

Het beoefenen van sport is niet vanzelfsprekend. Dat zou het eigenlijk wel moeten zijn. Zeker voor kinderen! Daarom is de gemeente Stein sinds 1 januari jl. aangesloten bij het Jeugdsportfonds Limburg.

Weinig geld
In Limburg zijn er duizenden kinderen die niet kunnen sporten omdat hun ouders te weinig geld hebben om bijvoorbeeld contributie van een sportclub te betalen. Het Jeugdsportfonds wil daar verandering in brengen door de contributie en eventueel sportattributen voor deze kinderen te betalen.

Professionals als intermediair
Hoe gaat het in z'n werk? Het Jeugdsportfonds werkt alleen via professionals die betrokken zijn bij de scholing en begeleiding van het kind. Dit zijn onder andere leraren, jeugdhulpverleners, artsen en buurtwerkers. Deze professionals fungeren als intermediair, omdat zij het beste zicht hebben op de situatie van kinderen. Zij kunnen direct een aanvraag doen en het uitvoeren. Het zijn alleen de intermediairs die aanvragen kunnen doen. Aanvragen van ouders en / of familieleden worden niet te gehonoreerd. Op deze manier komen de bijdrages op de juiste plek terecht.

NOC*NSF
Vanuit de gemeente Stein geldt deze regeling uiteraard alleen voor kinderen in de gemeente Stein tussen de 4 en 21 jaar. Daarnaast is het enkel voor sporten die erkend zijn door noc*nsf.

Contact
Indien uw organisatie in aanmerking wil komen als intermediair of als u meer informatie over Jeugdsportfonds Limburg wenst, kunt u terecht bij mevrouw S. Beer via telefoonnummer 046-477 05 90 of per e-mail via s.beer@huisvoordesport.org.