Amsterdam RAI

VAN OMZETCIJFERS TOT HET LEKKERSTE KINDERMENU OP HORECAVA

De Horecava 2009, van maandag 12 tot en met donderdag 15 januari in Amsterdam RAI, geeft een compleet overzicht van horecatrends. Niet alleen in de wereld INNOVEER! maar ook bij de andere werelden NACHTLEVEN, HOTEL, MARKT en BUITEN staan trends centraal. Er zijn debatten over duurzaam ondernemen, de rol van het terras door het rookverbod, de crisis in de hotellerie en het succes van tv-koks. De Nederlandse keuken staat in de schijnwerpers, de beste flairbartender ter wereld geeft les en er zijn theeproeverijen. Op de Horecava staan meer dan 500 exposanten die bovendien samen ruim 100 nieuwe producten en diensten introduceren. Op het Wedstrijdpodium vindt menig Nederlands Kampioenschap plaats zoals het NK Wild, de Gouden Koksmuts, het meest gastvrije horecabedrijf en de beste theesommelier. Tijdens de eerste drie dagen vindt het wijnevenement Wine Professional plaats. Graag nodigen wij u uit voor de volgende persevenementen:

maandag 12 januari
Persbriefing FSIN: Invloed van conjunctuurcrisis op foodservice 9.30 - 10.00 uur De omzet van de totale buitenshuisconsumptie is in 2008 met ruim 1% gestegen tot 18,7 miljard euro. De omzet zou, volgens het Foodservice Instituut Nederland 400 miljoen Euro hoger zijn als het consumentenvertrouwen niet was gedaald. Overigens zijn er ook foodservice-segmenten zijn het goed doen tijdens de crisis. Een overzicht van omzetcijfers en verwachtingen voor de foodservice tijdens deze briefing.

Officiële opening Horecava door topkoks Jonnie Boer en Mario Ridder 10.15 - 11.00 uur in het nieuwe Elicium · Jonnie Boer, de Librije (***) en Mario Ridder, de Zwethheul (**) / Chef van het Jaar Gault Millau openen de Horecava en reageren op trends uit het Horecava Trendonderzoek; · Lodewijk van der Grinten, directeur Koninklijke Horeca Nederland, geeft inzicht in economische cijfers en schetst de toekomst van de horecabranche; · Uitreiking Horecava Innovation Award voor het meest innovatieve product, gekozen uit 120 inzendingen waaronder een stormvaste asbak, een tapsysteem met bier in dozen, een halalfrikandel, een zelfpersende afvalbak, een rosé port, wijnijs, bestellen per SMS en een lamp zo dun als papier.

Persbriefing Koninklijk Horeca Nederland: 11.15 - 11.30 uur Journalisten kunnen vragen stellen over trends & cijfers voor de Nederlandse horeca aan Lodewijk van der Grinten, directeur Koninklijke Horeca Nederland n.a.v. de presentatie in de opening.

Sterrenkoks op Wine Professional maandag hele dag
De top van de culinaire wereld kookt de sterren van de hemel op het exclusieve wijnevenement Wine Professional. Alleen al de eerste dag staan er 21 Michelinsterren achter het fornuis waaronder de Nederlandse 3-sterrenkoks Jonnie Boer (11.00 - 12.00 uur ) en Sergio Herman van Oud Sluis (14.00 - 15.00 uur).

Dinsdag 13 januari
Ciske de Rat keurt Het Lekkerste Kindermenu 11.30 - 13.30 uur Welke kok maakt op de Horecava het Lekkerste Kindermenu? Een kritische jury van o.a. kinderen van een basisschool, musicalster Ciske de Rat en topkok Robert Kranenborg buigen zich over de resultaten. Deelnemers zijn o.a. de Efteling, restaurant Praq en de Bijenkorf. De winnaar ontvangt om 13.30 uur uit handen van Ciske de Rat de Award. Dit is een initiatief van van Koninklijk Horeca Nederland i.s.m. het Voedingscentrum.

Parkeerplaats reserveren
Tijdens deze Horecava is de perskamer Europacomplex geopend (een plattegrond vindt u op www.horecava.nl - Pers - Toegang Pers). Hier krijgt u op vertoon van uw perslegitimatie toegang tot bovengenoemde activiteiten. Mocht u met de auto komen, dan raden wij u aan een parkeerplaats bij ons te reserveren. Op dezelfde site vindt u onder Persberichten de persmap van de Horecava inclusief het volledige dagprogramma. Voor meer informatie, een parkeerplaats en/of aanmelding voor opening en persbriefings kunt u contact opnemen met de afdeling Press & PR van Amsterdam RAI, Anita Kanters, T: 020 - 549 1212, M: 06-5425 5354 of E: a.kanters@rai.nl.