Politie Zuid-Holland-Zuid

090113 Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 13-01-2009

INBRAAK SCHOOL

DORDRECHT Uit een basisschool aan de Noordendijk zijn 3 computerkasten gestolen. De inbraak vond plaats in het weekend van 9 t/m 12 januari 2009. Men is binnengekomen na het verbreken van een raam aan de zijkant van de school. Personeel van de Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

FAMILIERUZIE

DORDRECHT Twee broers van 21 jaar uit Den Haag en 28 jaar uit Dordrecht zijn door politieagenten aangehouden wegens mishandeling. Dit gebeurde op maandagmiddag 12 januari 2009 in een woning aan de Troelstraweg. In het huis van hun moeder ontstond een ruzie tussen de twee. Daarop ontstond een handgemeen en gingen de broers elkaar te lijf. Er werd gedreigd met een mes en geslagen met een bezemsteel. De 21 jarige raakte lichtgewond. De 28-jarige liep een snijwond op aan zijn hand en is in het ziekenhuis behandeld. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.

RIJBEWIJS INGEVORDERD NA INRIJDEN OP FIETSER

DORDRECHT De politie heeft maandagmiddag 12 januari het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige inwoner van Dordrecht. De man reed in zijn auto over de Oranjelaan toen hij de ex van zijn vriendin langs zag rijden. Een woordenwisseling ontstond waarna de automobilist tegen de 25-jarige ex-vriend aan reed en hij hierbij lichtgewond raakte aan zijn knie. Ook zijn fiets raakte beschadigd. De verdachte alsmede de inzittende van zijn auto, een 24-jarige inwoonster van Dordrecht, zijn aangehouden. De bestuurder is in verzekering gesteld en zijn rijbewijs is ingevorderd. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISVREDEBREUK

DORDRECHT Een 41-jarige inwoner van Dordrecht is maandagavond 12 januari door de politie aangehouden nadat hij had geprobeerd een zorginstelling aan het Kasperspad binnen te dringen. Personeel had de man al aangehouden maar hij weigerde mee te werken. De politie heeft hem vervolgens met gepast geweld overgebracht naar het politiebureau. De man is ingesloten.