Gemeente Someren


Verenigingsmonitor 2008 voor sportverenigingen van start! 24-12-2008
Dependance Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant in Helmond

Sinds 1990 is in Eindhoven de Stichting Zelfhulp Netwerk (ZHNW) actief. Vanaf 2005 is er ook een dependance in Helmond. De stichting is een netwerk van zelfhulpgroepen en lotgenotencontact voor mensen met een psychische ziekte, een somatische ziekte, een verslavingsprobleem of een probleem van seksuele aard én voor familieorganisaties, allochtonen en dak- en thuislozen. De stichting wordt gerund door mensen met ervaring op het gebied van zelfhulp.

De stichting zet zich op twee manieren in. Ze ondersteunt zelfhulpgroepen bij organisatorische zaken en helpt individuele personen een passende zelfhulp of lotgenotengroep te vinden. Uit ervaring blijkt dat mensen veel begrip, steun en hulp vinden bij lotgenoten met hetzelfde ziektebeeld of problematiek.

Op dit moment zijn er 54 verschillende zelfhulpgroepen- en organisaties aangesloten bij de stichting, zoals bijvoorbeeld Lotgenotengroep voor mensen met Epilepsie, AA (Anonieme Alcoholisten), Lotgenotengroep Cocon (groep voor nabestaanden na zelfdoding), Ypsilon (ouders van psychisch zieken) en ADHD-café.

Meer informatie over het zelfhulpnetwerk en de aangesloten zelfhulpgroepen is te vinden op www.zelfhulpnetwerk.nl.

Op dinsdag- en donderdag van 09.00-14.00 uur kunt u binnenlopen of telefonisch een afspraak maken met de stichting. Tijdens een gesprek wordt dan gekeken welke zelfhulpgroep het beste bij uw vraag past óf hoe er ondersteuning geboden kan worden bij het opstarten van een eigen zelfhulpgroep. Ook al bestaande zelfhulpgroepen uit Helmond en omgeving die nog niet zijn aangesloten wil de stichting graag van dienst zijn. Hiervoor kunt u ook contact opnemen. Bezoekadres Helmond (Claraklooster) Bezoekadres Eindhoven Molenstraat 74 A Helmond Kronehoefstraat 21-29 tel. 0492-476062. tel. 040-2118328 info@zelfhulpzob.demon.nl info@zelfhulpnetwerk.nl

Terug naar boven>>

Definitief radioadvies programmaraad

De regionale programmaraad Zuidoost Brabant heeft een definitief radioadvies uitgebracht tijdens haar raadsvergadering van 17 december jl. Dit houdt in dat een advies voor het radiopakket van UPC per juli 2009 is vastgesteld.

Terug naar boven>>

Verenigingsmonitor 2008 voor sportverenigingen van start!

Een aantal sportverenigingen uit de gemeente neemt deel aan het landelijk Verenigingspanel. Onder het Verenigingspanel is de vragenlijst Verenigingsmonitor 2008 uitgezet. Door middel van deze monitor wordt het verenigingsleven in Nederland jaarlijks in kaart gebracht en de ontwikkelingen binnen de sportverenigingen op de voet gevolgd. De resultaten worden door gemeenten, provincies, sportbonden, sportkoepels en het ministerie van VWS dankbaar gebruikt om hun beleid uit te zetten en te toetsen. In verschillende gemeenten zijn de resultaten van de Verenigingsmonitor gebruikt bij het ontwikkelen van de sportnota of het opzetten van verenigingsondersteuning.

Hopelijk vullen ook dit jaar weer vrijwel alle verenigingen van het Verenigingspanel de vragenlijst in, zodat ook voor het jaar 2008 een goed beeld geschetst kan worden van de sportverenigingen. De verenigingen die lid zijn van het Verenigingspanel hebben inmiddels een vragenlijst met inlogcode ontvangen. De vragenlijst zal nog een paar weken via internet bereikbaar blijven.

Andere verenigingen die belangstelling hebben voor deelname aan Verenigingspanel of het invullen van de Verenigingsmonitor kunnen contact opnemen met Janine van Kalmthout via
Verenigingspanel@mulierinstituut.nl of 073-6126401.

Meer informatie over het Verenigingspanel en de Verenigingsmonitor is te vinden op
http://www.mulierinstituut.nl/monitoring/verenigingspanel/achtergrond/