INSnet lanceert DuurzameAgenda.nl


Gratis web-agenda voor groene activiteiten

GRONINGEN, 20090113 -- Met de DuurzameAgenda lanceert stichting iNSnet een gratis evenementen overzicht voor alle duurzame activiteiten in Nederland en Vlaanderen. Organisaties kunnen hun evenement online aanmelden op de website. Een redactie controleert de aanmeldingen en zorgt voor publicatie.

Doel van de website is om een laagdrempelig platform te bieden waar geïnteresseerden snel een volledig overzicht kunnen vinden van evenementen van hun gading. Organisaties kunnen hun evenement centraal aanmelden, waarbij ze de zekerheid hebben een groot publiek te bereiken, ook buiten hun eigen kring. Initiatiefnemer Peter van Vliet: "Er gebeurt erg veel op gebied van duurzaamheid, maar het is moeilijk om al die activiteiten in beeld te hebben. Veel organisaties publiceren een agenda alleen maar op de eigen website. Als geïnteresseerde moet je dan al die websites nagaan. Dat doet bijna niemand. Op DuurzameAgenda.nl staat alles overzichtelijk bij elkaar."

DuurzameAgenda biedt ook een rss-feed aan, waarmee webmasters de agenda gemakkelijk op hun website kunnen publiceren en daarmee extra waarde aan hun website toevoegen. Voor grotere organisaties is een module beschikbaar, waarmee een selectie kan worden gemaakt van evenementen die op de eigen site worden gepubliceerd. Tegelijkertijd worden de evenementen in de landelijke agenda opgenomen. Met één handeling kan zo het agenda beheer en de promotie worden uitgevoerd.

De DuurzameAgenda wordt naast de eigen site gepubliceerd op Duurzaamnieuws.nl, MVOnieuws.nl en de Duurzame Vacaturebank, waarmee maandelijks meer dan 100.000 bezoekers worden bereikt. Met verschillende andere uitgevers wordt inmiddels over doorplaatsing overlegd.

Basisvermeldingen in de DuurzameAgenda zijn gratis. Uiteraard is er een scala aan promotiemogelijkheden beschikbaar.

www.duurzameagenda.nl

Over stichting iNSnet:

Stichting iNSnet richt zich op het ondersteunen en bevorderen van integrale duurzame ontwikkeling middels kennisontwikkeling en communicatie. Activiteiten van iNSnet zijn onder andere de websites www.duurzaamnieuws.nl en www.MVOnieuws.nl , het consumenten onderzoek www.duurzaamheidmonitor.nl en het duurzame advertentie netwerk www.planet-ads.nl
iNSnet is een onafhankelijke stichting en actief sinds 2002. www.insnet.nl