Gemeente Alphen-Chaam

Traditiegetrouw houdt de heemkundekring Paulus van Daesdonck op een zondagmiddag in januari een liedjesmiddag met Brabantse, Vlaamse of oud-Nederlandse liedjes. Deze middagen zijn altijd goed voor een volle zaal met leden van de kring.

Op zondag 25 januari zal Lya de Haas uit Vinkel voor de derde keer in het bestaan van onze kring een muziekmiddag verzorgen. Dit keer in zaal Mariëndal bij de Ned. Hervormde Kerk in de Duivelsbruglaan in Ginneken. Lya de Haas trad reeds op voor Paulus van Daesdonck in 1985 en 1992 en had beide keren een dankbaar publiek.

Troubadour Lya de Haas is regelmatig te horen op Omroep Brabant. Bij optredens praat ze liedjes in het Vinkels dialect aan elkaar. Ze zingt zowel in het Vinkels, het Brabants als het Nederlands. Het zijn zelfgeschreven teksten maar ook teksten van andere zangers van het Brabantse lied. Bij het concert in 1992 vergastte ze ons op liedjes van Gerard van Maasakkers, Huub van Eindhoven, Cor Zwanenburg en Ad de Laat. We zijn benieuwd waar ze ons dit keer mee verrast. We hopen ook u te ontmoeten op zondag 25 januari om 14.00 uur in zaal Mariëndal, Duivelsbruglaan te Ginneken.

© 2006 Gemeente Alphen-Chaam Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend