Gemeente Lelystad

Watersportondernemers en gemeente op Boot Düsseldorf

Watersportondernemers en de gemeente Lelystad presenteren zich deze week in Düsseldorf op de internationale watersportbeurs Boot.

Grote belangstelling

De beurs die ook dit jaar weer op een grote belangstelling mag rekenen met circa 300.000 bezoekers duurt nog tot en met zondag 25 januari. De stand van Lelystad is in Hal 14 E30 te midden van andere toeristische stands. De Lelystadse presentatie is onderdeel van de stand van `Ook Flevoland` waarin het provinciaal promotiebureau Toerisme Flevoland een overzicht geeft wat zij te bieden heeft voor watersportminnend Duitsland (en Nederland).

Watersport centrum

De belangstelling voor de presentatie is groot. Lelystad is geografisch het nautisch centrum van Nederland. De omvang van faciliteiten en mogelijkheden tot huur van zeiljachten is groot. Vanuit één van de Lelystadse havens kan eenvoudig het gehele IJssel- en Markermeer worden bevaren. Daarnaast is een rondgang over de randmeren met een verscheidenheid aan attracties zeker de moeite waard en wordt dit door een grote groep toeristen al jaren gedaan.

Nautische kaart

Speciaal voor watersporters heeft de gemeente Lelystad een nautische kaart gemaakt. Daarop ligt Lelystad centraal in het IJsselmeergebied en presenteren de jachthavens zich met al hun faciliteiten en voorzieningen. De nautische kaart is gepresenteerd op de beurs Boot Düsseldorf en is daar voor bezoekers gratis mee te nemen. De kaart is ook verkrijgbaar bij het Infocentrum / Tourist Info Lelystad in de hal van het Stadhuis. Ook bij de jachthavens zal de kaart voor watersporters verkrijgbaar zijn.

Eropuit gids

De vorig jaar uitgegeven toeristische gids Erop uit in Lelystad is speciaal voor de Duitse markt vertaald en vindt op de watersportbeurs in Düsseldorf gretig aftrek. In de gids wordt Lelystad en de vele recreatiemogelijkheden in en om de stad weergegeven. Bezoekers zijn steeds verrast over wat Lelystad te bieden heeft en als vertrekpunt naar bezienswaardigheden en interessante bestemmingen in de omgeving.

Gezamenlijke stand

Het is de eerste keer dat bedrijven als Jachthaven Lelystad Haven, zeilschool Pyxis Mare, Naupar en Nautix gezamenlijk met de gemeente Lelystad een stand hebben op deze beurs. Gaat u deze week nog naar de Duitse watersportbeurs, dan bent u van harte welkom in de Flevolandse stand met daarin de presentatie van Lelystad.

---