Gemeente Almelo

Schelfhorstpark in Almelo tweede park met Green Flag Award

23 januari 2009 - Wethouder Theo Schouten overhandigt op zondag 25 januari om 14.00 uur, voorafgaand aan het startschot van de winterloop, officieel de Green Flag Award aan de vrijwilligers van Stichting Schelfhorstpark. Het park is hiermee het tweede park waar vanaf aanstaande zondag de prestigieuze Green Flag wappert. Ook de andere vlag wappert in Almelo, in het Goosenmaatspark.

De Green Flag award is vorig jaar juli toegekend aan de beide Almelose parken. Met de officiële overhandiging wordt extra cachet gegeven aan de Winterloop, die na twee jaar voor het eerst weer in het Schelfhorstpark gehouden wordt. Bij het toekennen van de award aan het Schelfhorstpark is gekeken naar het multifunctionele gebruik van het park. Zo is het park belangrijk als speelplaats voor kinderen en ontmoetingsplaats voor bewoners. Ook de milieuvriendelijke manier waarop het groenonderhoud wordt uitgevoerd, was belangrijk voor het behalen van de Green Flag Award. Tevens kwam de natuurlijke uitstraling van het park als een belangrijk en duidelijk pluspunt naar voren.

De Green Flag award is een kwaliteitsstandaard voor parken, afkomstig uit Groot-Brittannië en te vergelijken met het krijgen van een Michelin-ster voor een restaurant. Een park met een Green Flag Award moet aan tal van strenge kwaliteitseisen voldoen. Jaarlijks worden die parken opnieuw onder de loep genomen om te zien of ze nog steeds aan alle criteria voldoen.