Gemeente Brummen


De toekomst van Hogenenk

(Oorspronkelijke publicatie datum: 25-01-2009)

De gemeente Brummen zoekt contact met de mensen in de buurt van de nieuwe woonwijk Elzenbos II. Het aangrenzende gebied Hogenenk moet nog vorm gegeven worden en daarbij vragen wij eerst naar de ideeën en wensen van alle betrokken particulieren en gebiedpartijen. Het adviesbureau Eelerwoude uit Goor ondersteunt de gemeente bij de voorbereidingen. Omwonenden en betrokkenen zullen dan ook door dit bureau uitgenodigd worden om hun ideeën kenbaar te maken.

Momenteel is het doel van de gemeente Brummen om samen met de betrokken partijen te kijken naar de kansen voor dit gebied. Hierbij gaat het om het behoud en versterking van bijvoorbeeld landschappelijke, ecologische en recreatieve waarden. De gemeente Brummen heeft zich in haar visie Ligt op Groen (2006) uitgesproken voor het behoud en de ontwikkeling van de groene kwaliteiten van Brummen.

Voor de gemeente is het belangrijk om de bijzondere kwaliteiten van het gebied te behouden en te versterken. Anderzijds moet de verwachte toenemende druk op het gebied begeleid worden met een optimale inrichting van het gebied. Hierbij moet u denken aan het behoud van voldoende privacy voor de bewoners, rust voor de fauna, verbetering van de beekwaterkwaliteit en landschapsherstel. De Werkgroep Levende Beken uit Brummen heeft in 2007 al input geleverd door een eigen gebiedsvisie voor de beken in het gebied op te stellen.

Alle ontwikkelingen rondom de inrichting van het gebied kunt u volgen op de speciale projectpagina "Beekplannen" onder het menu-item "Plannen&Projecten".