Politie Gelderland-Midden

Regionaal

Amsterdammers aangehouden voor schietpartij Huissensestraat


Publicatiedatum: 25-1-2009 12:03:50

ARNHEM / AMSTERDAM - Het team grootschalige opsporing dat onderzoek doet naar de dodelijke schietpartij in een flat aan de Huissensestraat in Arnhem op 26 september 2008 heeft zondagochtend 25 januari twee verdachten aangehouden. Het betreffen twee Amsterdammers van 26 en 21 jaar oud. Beide mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de 28-jarige Arnhemse Jurgen Oratio Jones.

Vrijdag 26 september, rond 20.25 uur, komt Jurgen Oratio Jones bij een schietpartij in een flat aan de Huissensestraat om het leven. De politie stelt direct een grootschalige onderzoek in en het 25-koppige rechercheteam is nog steeds intensief met het onderzoek bezig. In oktober werd al een 24-jarige Arnhemmer aangehouden voor betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij. Hij zit in voorlopige hechtenis. In november werd in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak.

De politie is op zoek naar getuigen, maar ook naar mensen die meer kunnen vertellen over mogelijke contacten van het slachtoffer in de drugswereld, in Arnhem en met name in Amsterdam.

Personen die nog geen contact met de politie hebben gehad, worden verzocht dit alsnog te doen via de opsporingstiplijn 0800-6070 (gratis), of anoniem via Bel Misdaad Anoniem 0800-7000.