Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht, 25-01-2009

Pepperspray gebruikt bij aanhouding

BILTHOVEN Een agent zag vrijdagavond rond 20.50 uur dat een groep jongeren zich ophield in een wachtlokaal van het NS-station. Daarbij werd gerookt en gedronken. De agent sprak hen aan, waarna een 17-jarige Bilthovenaar zich direct opstandig gedroeg. Omdat de agent zijn identiteitskaart vroeg, die hij niet bij zich had, begon de Bilthovenaar te schelden en bedreigingen te uiten. De jongen werd door de agent vastgepakt en aangehouden. Twee vrienden van de man begonnen de aanhouding te beletten. Een treinconducteur kwam vervolgens helpen. Daarna wisten andere ter plaatse gekomen agenten de rust te herstellen. Naast de 17-jarige jongen, die wegens verzet nog werd gepepperd, werden ook de twee vrienden van 18 en 19 jaar aangehouden voor belemmering van de aanhouding.

Verdachten van vernieling aangehouden

DE BILT Bij de politie kwam zaterdag rond 21.25 uur de melding binnen over een groep personen, die op de hoek Troelstraweg/A. Kuyperweg met stokken op autos aan het slaan waren. Agenten troffen op het kruispunt inderdaad de groep aan. Daar bleek inderdaad wat vernield te zijn aan autos, waaronder een verbogen ruitenwisser. Omdat de betrokken jongens elkaar de schuld gaven, volgden in totaal vijf aanhoudingen. De verdachten, in de leeftijd van 14 tot 48 jaar en afkomstig uit Bilthoven, Groenekan en Bosch en Duin, zijn in het politiebureau verhoord.

Portier bekogeld

BUNNIK Bij een uitgaansgelegenheid aan de Schoudermantel, is zondag rond 03.30 uur een portier met stenen bekogeld. Dit gebeurde nadat een tweetal mannen (beiden 19 jaar en afkomstig uit Utrecht en Bilthoven), door een portier de toegang werd geweigerd. Omdat de twee zich daarna hinderlijk op het terrein begaven, liep de portier achter hen aan. Nadat hij met stenen bekogeld werd, renden de twee weg. Passerende politieagenten vatten de twee in de kraag en hielden hen aan.

Baldadig tweetal
HOLLANDSCHE RADING Twee Utrechters (17 en 18 jaar) zijn zondag rond 03.45 uur aangehouden voor vernieling. De politieagenten kwam het tweetal op het spoor, nadat een alerte getuige de politie belde toen hij zag dat vernielingen gepleegd werden aan de verkeerslichten op de hoek Vuurse Dreef/Tolakkerweg. Op het perron van het treinstation werden de jongens aangetroffen. Een van hen was op dat moment aan het rommelen aan een slot van een damesfiets. Daarnaast attendeerde een passerende taxichauffeur de politieagenten op ingeslagen ruiten van een wachthokje langs het perron. De twee jongens zijn aangehouden voor vernieling/openlijk geweld en poging diefstal van een fiets