Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 25-01-2009

Agenten met steentjes bekogeld

AMERSFOORT Naar aanleiding van een melding, zaterdag rond 01.40 uur, dat een groep personen zich bevond op het schoolplein van de Aloysiusschool aan het Dupontplein, gingen agenten poolshoogte nemen. Bij aankomst bleek dat een ruit was vernield en werd ook glasgerinkel gehoord. Op het dak liep een man, waarop de agenten hem mededeelden dat hij was aangehouden. Hierop begon hij met steentjes te gooien en nam hij de benen. Twee andere politieagenten zochten vervolgens de omgeving van de school af en troffen de man in de bosjes van een nabij gelegen tuin aan. Tijdens zijn aanhouding bood hij verzet. In het politiebureau kwam de verdachte niet direct met zijn echte naam op de proppen. Hierop werd hij overgebracht naar het cellencomplex in Houten. Later bleek dat het een 32-jarige man uit Veenendaal betrof.

Verdachte mishandeling opgepakt

AMERSFOORT De politie heeft zondag rond 03.30 uur op het Hof een 22-jarige Amersfoorter aangehouden voor mishandeling. De man had even daarvoor een 17-jarige jongen uit Amersfoort in het gezicht geslagen. Politieagenten waren snel ter plaatse en konden voorkomen dat de 17-jarige nog meer klappen kreeg. Bij het aanhouden van de 21-jarige verdachte drong het publiek zich nogal op. Andere politieagenten waren nodig om het afvoeren van de verdachte mogelijk te maken.

Verdachte mishandeling loopt voorbij

AMERSFOORT Een biker van de Politie Utrecht werd zondag rond 01.30 uur op de Lavendelstraat aangesproken door een 16-jarige Amersfoorter. Deze jongen vertelde dat hij daarvoor uit het niets in zijn gezicht was geslagen. Op het moment dat de agent gegevens aan het noteren was, kwam de verdachte net voorbij lopen. Deze man, een 23-jarige Amersfoorter daagde de 16-jarige nog uit om hem terug te slaan. Zo ver kwam het niet, de 23-jarige werd door de agent aangehouden en naar het cellencomplex in Houten gebracht.

Vernieling deur

AMERSFOORT Bij een horecagelegenheid aan de Curiestraat vernielde zondag rond 05.40 uur een 20-jarige jongen een deur. Via de horecafoon kwam deze melding binnen, waarop gezocht werd naar de dader. Op de Langestraat troffen de agenten een 20-jarige jongen uit Hoogland aan, die volledig aan het signalement voldeed. Hij is als verdachte aangehouden en wordt nader verhoord.

Diensthond bijt verdachte

AMERSFOORT Naar aanleiding van een vechtpartij op het Hof, zondag rond 05.00 uur, kwam een agent met zijn diensthond ter plaatse. Aangezien het aanwezige publiek zich vervolgens opstandig gedroeg, werd een charge uitgevoerd. Een man, een 22-jarige Amersfoorter, bleef echter met slaan en schoppen verzet plegen richting een andere agent. Hierop werd de diensthond ingezet. Dit resulteerde in een bijtwond aan zijn been.

De Amersfoorter is aangehouden en door de dienstdoende arts behandeld. Daarna werd hij naar het cellencomplex in Houten vervoerd.

Dronken automobiliste

AMERSFOORT Aan de Nieuwe Poort is zondag rond 03.00 uur een 38-jarige automobilist tijdsens een alcoholcontrole aangehouden. De vbrouw blies een A (Alert) bij de ademtest op straat. Daarna kwam bij de ademanalyse 570 ug/l naar voren. Dit was goed voor een rijverbod van 8 uur en een proces verbaal.

Amersfoorter gooit ruit kapot

AMERSFOORT Door een getuige werd zaterdag rond 02.00 uur gezien dat een 29-jarige Amersfoorter aan de Lavendelstraat met een steen een grote ruit van 80x100 cm. ingooide en wegliep. Op de Groenmarkt werd de man door politieagenten aangesproken en aangehouden voor vernieling. Toen de Amersfoorter naar de auto gebracht werd, sprak een beveiliger van een uitgaansgelegenheid de agenten aan met de mededeling dat de verdachte even daarvoor een collega van hem bedreigd had met de dood. Dit omdat hij geweigerd was.