Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 25-01-2009

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN- Op zaterdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel had gedronken. Omstreeks 23.15 uur viel de 25-jarige man uit Houten op door zijn rijgedrag en werd op de Binnenwal gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 650 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Doorgereden na aanrijding

LOPIK- Op zaterdagmiddag werd een automobilist aangehouden omdat hij was doorgereden na een aanrijding. Omstreeks 13.15 uur ontstond er een kleine aanrijding tussen twee autos op de Jan van Aemstelstraat. De 59-jarige man stapte na de aanrijding uit maar stapte direct weer in en verdween. Na onderzoek kon de man uit Lopik achterhaald worden en werd aangehouden. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 320 ug./l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en doorrijden na aanrijding.

Hennep in flat

IJSSELSTEIN- Op vrijdagmiddag kwam een hennepplantage aan het licht door wateroverlast. Omstreeks 14.45 uur kreeg de politie de melding van wateroverlast in verschillende flatwoningen aan de Venus. Het water liep verschillende etages in. De politie ging poolshoogte nemen en trof in een woning waar al het water vandaan kwam een hennepplantage aan met ruim 400 planten. Tevens bleek er illegaal stroom te worden afgetrapt. De planten werden ingenomen en de politie doet onderzoek naar de bewoner van het pand.

Gestolen fiets

IJSSELSTEIN- Op vrijdagavond werd een man met een gestolen fiets aangehouden. Omstreeks 22.20 uur zagen agenten een 17-jarige jongen uit IJsselstein op de Schuttersgracht staan met een fiets in zijn hand. Het viel de agenten op dat de fiets voorzien was van een kapot slot. Onderzoek leerde dat de fiets op 28 maart 2008 was gestolen uit IJsselstein. De jongen werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Dief in ziekenhuis

NIEUWEGEIN- Op zaterdagochtend werd een dief in het ziekenhuis aangehouden. Omstreeks 06.15 uur was een 30-jarige man uit Nieuwegein het ziekenhuis aan de Koekoekslaan binnengelopen met een hoofdwond. De beschonken man werd geholpen en hierna was hij kennelijk zo opgeknapt dat hij met een computer onder zijn arm het ziekenhuis weer verliet. Dit werd gezien en hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie.