Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 25-01-2009

Lifters eindigen in de cel

ROOSENDAAL: Twee recalcitrante dronken uitgaanders, een 31 jarige man en een 25-jarige man uit Wouw zijn vannacht in de cel beland nadat ze agenten herhaalde malen om een lift hadden gevraagd. Ze weigerden weg te gaan en riepen beledigingen naar de politiemensen..

Het duo sprak omstreeks 05.00 uur agenten aan die op de Markt bezig waren in verband met een inbraak alarm bij de bibliotheek. Ze vroegen aan de dienders of ze een lift konden krijgen naar Wouw. De agenten die niet voor taxichauffeur wilden spelen, vroegen de mannen door te lopen. Dit weigerde het duo, ook na herhaalde vordering. Ze bleven de agenten met opmerkingen lastig vallen en nadat ook nog enkele
beledigingen riepen, kregen ze toch nog een lift, alleen eindigde deze bij het cellencomplex in Bergen op Zoom. Vanmorgen werden ze gehoord. Ze konden zich niet alles meer herinneren, volgens hen begon het als een grapje en is dat uit de hand gelopen.

Ook werd vannacht nog een 33-jarige man uit Wouw aangehouden op de Markt voor belediging. Hij kreeg omstreeks 04.30 uur een bekeuring voor wildplassen. Tijdens het bekeuringsgesprek riep hij beledigingen naar de agent waarna ook hij werd aangehouden.

Een 28-jarige Roosendaler werd omstreeks 00.35 uur aangehouden op de Markt. Hij werd uit een kroeg gezet. Agenten herkenden de man en wisten dat hij een gebiedsverbod had. Hij is daarvoor gearresteerd.

Beginnend bestuurder levert rijbewijs in

BERGEN OP ZOOM: Een 26-jarige man uit Bergen op Zoom is omstreeks 04.15 uur op de Le Grandstraat betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 395 ugl, terwijl voor een beginnend bestuurder slechts 88 ugl is toegestaan. Een beginnend bestuurder is iemand die korter dan vijf jaar een rijbewijs heeft. Voor hen gelden strengere regels. De jongeman heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij had naar eigen zeggen vier glazen bier gedronken.

Inwoner Fijnaart aangehouden voor rijden onder invloed en doorrijding

FIJNAART: De politie heeft vannacht omstreeks 03.15 uur op de
Parallelweg een 40-jarige man uit Fijnaart aangehouden die verdacht wordt van het doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed. De man blies 775 ugl.

Surveillerende agenten zagen op de Parallelweg een rode personenauto in de bosschages staan. De voorzijde zat in elkaar en de wielophanging was aan de linkervoorzijde afgebroken. Er stond een man naast de auto. De agenten spraken die persoon, een 40-jarige man uit Fijnaart, aan. Hij verklaarde niet te weten van wie de auto was. Bij navraag van het kenteken bleek echter dat de auto op naam staat van de echtgenote van de man. Hij stond wankelend op zijn benen en rook naar alcohol. Hij zei tegen de agenten dat die het maar uit moesten zoeken. Hij is daarop aangehouden ter zake het vermoedelijke rijden onder invloed. Aan de auto werden blauwe lakschilfers aangetroffen. De politie vermoedt dat de aangehouden man een aanrijding heeft gehad en daarna is doorgereden. Het voertuig is in beslag genomen, een verder
onderzoek wordt ingesteld.

ZEVENBERGEN: Een 39-jarige Rotterdammer is vannacht omstreeks 03.15 uur op de Meeren aangehouden ter zake het rijden onder invloed. Agenten zagen dat de Rotterdammer in een bocht twee fietsers inhaalde. Ze besloten hem daarom te controleren. Hij bleek dronken te zijn. De ademanalyse leverde 620 ugl op, terwijl 220 ugl is toegestaan. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

Arrestatie na huiselijk geweld

PUTTE: Een echtelijke ruzie is gisteravond in een woning in Putte uit de hand gelopen. Een 44-jarige vrouw werd zo verklaart zij door haar 37-jarige echtgenoot mishandeld. Hij had haar tijdens de ruzie bij haar keel gepakt en haar in het gezicht geslagen. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld. Zijn vrouw heeft na de
mishandeling de politie gebeld en aangifte gedaan. Ze had een bobbel bij haar keel waardoor ze moeilijk kon slikken.

Bulgaarse moet na eenzijdig ongeval rijbewijs inleveren

ROOSENDAAL: Een 31-jarige Bulgaarse is vannacht omstreeks 03.30 uur gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de kruising van de Laan van België en de Antwerpseweg. Ze was vanaf de Antwerpseweg met haar auto de kruising rechtdoor gereden en in het plantsoen tegen een boom geknald. Het slachtoffer zat niet bekneld. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis in Roosendaal. Daar bleek dat ze haar rechtervoet had gebroken. De politie vermoedt dat de bestuurster onder invloed van alcohol was. In het ziekenhuis is door een arts een bloedproef afgenomen. Haar rijbewijs is ingevorderd.