Politie Noord- en Oost Gelderland

Harderwijk - politie zoekt contact met bestuurder na
aanrijding


De politie zoekt contact met getuigen en de bestuurder van een zwarte VW Golf. Deze laatste raakte zaterdag 24 januari betrokken bij een aanrijding met een bromfietser op de rotonde van het Westeinde in Harderwijk.


Een 16-jarige jongen uit Harderwijk reed omstreeks 11.55 uur vanaf de Stadswei de rotonde met het Westeinde op. Hier kreeg hij, volgens zijn verklaring, geen voorrang van een zwarte VW Golf. Bij de aanrijding die volgde liep hij en blauwe plek en een beschadigde bromfiets op. De bestuurder van de oude zwarte VW Golf reed door zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De politie wil deze bestuurder en eventuele getuigen graag spreken. Het telefoonnummer van de politie is 0900 - 8844.


Putten - auto in beslag genomen van dronken automobilist


De politie heeft zondagochtend 25 januari de auto van een 23-jarige Harderwijker in beslag genomen. Hij was zwaar onder invloed van drank, vertoonde zeer gevaarlijk rijgedrag en bleek z'n rijbewijs al kwijt te zijn.


Surveillerende agenten zagen en automobilist rond middernacht met zeer hoge snelheid over de Garderenseweg in Putten rijden. Zij besloten hem te controleren. De bestuurder reed op een gegeven moment met wel 90 km door een 30 km zone. Bij een verkeersdrempel remde hij niet eens en bij het passeren ervan kwamen de vonken onder z'n auto vandaan. Verderop in een 60 km zone reed hij met bijna het dubbele in snelheid. Om het overige verkeer te waarschuwen, volgden de agenten hem inmiddels met zwaailicht en sirene. Op een gegeven moment konden zij de bestuurder, nadat hij even tevoren in de berm had vastgezeten, inhalen en klemrijden. De bestuurder, een 23-jarige Harderwijker rook naar drank en was onvast ter been. Hij werd aangehouden en op het politiebureau blies hij 2.2 promille! Zijn auto werd in beslag genomen omdat hij geen geldig rijbewijs meer bleek te hebben en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Harderwijk - wie niet horen wil...


De politie maakt proces-verbaal op tegen een 26-jarige Harderwijker en heeft diens rijbewijs ingevorderd nadat hij een rijverbod had genegeerd en toch was gaan rijden.


Surveillerende agenten zagen de man op zondag 25 januari op een parkeerplaats in Harderwijk achter het stuur van en bestelbus zitten. Kennelijk wilde hij gaan rijden. Bij controle roken de agenten dat de man gedronken had en hem werd een rijverbod opgelegd. Nadat de agenten hun surveillance hadden vervolgd, zagen zij de bewuste bus op de Marnixstraat rijden. Bij controle bleek de man toch te zijn gaan rijden. De ademanalyse op het politiebureau gaf 1.8 promille aan, reden om zijn rijbewijs in te vorderen. Tegen betrokkene wordt proces-verbaal opgemaakt.


Nunspeet - met drank op en zonder rijbewijs aangehouden


Een 20-jarige Zwollenaar is zondagochtend door de politie bekeurd omdat hij zonder rijbewijs en met drank op rijdend op de A 28 onder Nunspeet werd aangetroffen.


Surveillerende agenten besloten de automobilist rond 05.00 uur op de A 28 aan en controle te onderwerpen. Bij een parkeerplaats werd hij aan de kant gezet. Naast het feit dat hij geen rijbewijs had, bleek de jongeman ook nog gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij 1.3 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto was van de ouders van één van z'n vrienden die ook in de auto zat. Hij meende dat z'n kameraad een rijbewijs had.


Harderwijk - lastige stapper


De politie heeft zondagochtend 25 januari een 21-jarige jongeman uit Putten aangehouden omdat hij zich hinderlijk gedroeg en ondanks het feit dat hem de toegang tot een horecazaak was ontzegd, weer naar binnen wilde.


Agenten waren rond 02.50 uur in het Harderwijkse centrum aanwezig en zagen dat een jongeman uit een horecazaak werd gezet. Bleek dat hij het rookverbod had genegeerd en zich vervolgens, na hierop gewezen te zijn, hinderlijk gedroeg. Ook op straat was hij vervelend en ondanks dat agenten hem aangaven om naar huis te gaan, bleef hij recalcitrant. Inmiddels had de eigenaar hem de toegang tot zijn zaak ontzegd, maar toen hij op een gegeven moment toch weer naar binnen probeerde te gaan, was de maat vol. Hij werd door de politie aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Vaassen - dronken Polen


De politie heeft zondagochtend 25 januari drie Polen op de Deventerstraat in Vaassen aangehouden. Zij waren met elkaar op de vuist gegaan en hadden duidelijk te diep in het glaasje gekeken.


De horecadienst van de politie kreeg kort na middernacht een melding, dat er gevochten werd voor een horecazaak aan de Deventerstaat. Ter plaatse bleken drie mannen met elkaar op de vuist te zijn gegaan en na hen te hebben gescheiden, bleek er duidelijk drank in het spel. De mannen konden zich niet legitimeren en werden aangehouden en naar het politiebureau in Apeldoorn overgebracht. Hier zijn zij ingesloten voor verhoord. Tegen het trio wordt proces-verbaal opgemaakt.


Elburg - beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt


De politie maakt proces-verbaal op tegen een 22-jarige Elburger. Hij bleek op zondag 25 januari met 1.1 promille als beginnend bestuurder aan het verkeer deel te nemen.


Bij de politie werd rond 02.00 uur gemeld dat iemand nogal gevaarlijk met zijn auto in het centrum reed. Ook zou hij in verboden richting, dus tegen het verkeer in rijden. Agenten troffen de bewuste auto aan en de bestuurder, een 22-jarige Elburger, bleek te hebben gedronken. Op het politiebureau blies hij 1.1 promille. Als beginnend bestuurder kon hij direct zijn rijbewijs inleveren en wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.



---- --