Politie Noord- en Oost Gelderland

Doetinchem - duo met gestolen fietsen op A 18


De politie maakte proces-verbaal op tegen twee mannen uit Eerbeek (23 en 24 jaar). Zij bleken om vervoer naar huis te regelen in de omgeving van Varsseveld twee fietsen te hebben gestolen en bleken over de snelweg te hebben gereden om in Doetinchem
te komen.


De politie kreeg rond 06.00 uur een melding dat er twee mannen met de fiets op de A 18 richting Doetinchem fietsten. De twee werden aangetroffen, de één op een paars meisjesfietsje, de ander op een zwarte omafiets. Ze waren wezen stappen bij een horecagelegenheid in Varsseveld en hadden hun lift naar huis gemist. Nadat ze te voet waren vetrokken, besloten ze onderweg een fiets mee te nemen. Bij een woning werden de niet afgesloten tweewielers uit een garage gehaald, waarmee ze verder gingen. Via de A 18 en Doetinchem wilden ze verder richting huis, maar dit werd eerst het politiebureau. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft de gedupeerden inmiddels opgespoord. De fietsen bleken bij een woning in Heelweg te zijn weggenomen.


Winterswijk - tweetal probeert fiets te stelen


De politie heeft zondagochtend 25 januari bij het station in Winterswijk twee jongens aangehouden die probeerden een fiets te stelen. Over de strafafhandeling wordt met het Openbaar Ministerie overlegd.


De twee 18-jarige knullen waren wezen stappen en kwamen omstreeks 03.30 uur per bus bij het station aan. Kennelijk wilden ze niet naar huis lopen en werd besloten een fiets te gappen. Aangezien de fietsen afgesloten waren, vonden de jongens het nodig enkele fietsen te vernielen. Op dat moment kon de politie hen aanhouden. Tegen het tweetal wordt proces-verbaal opgemaakt. Er is in ieder geval één omafiets beschadigd en die staat op het politiebureau. De eigenaresse kan zich daar melden.


Didam - onder invloed tegen vangrail, rijbewijs
ingevorderd


De politie maakt proces-verbaal op tegen een 22-jarige man uit Terborg. Hij had een aanrijding gehad en bleek gedronken te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


Surveillerende agenten zagen omstreeks 03.05 uur op de Didamseweg in Loerbeek een auto rijden die duidelijk een aanrijding had gehad. Zij lieten de bestuurder stoppen, waarbij bleek dat de man gedronken had. Hij werd aangehouden en op het politiebureau blies hij 1.3 pormille, reden om zijn rijbewijs in te vorderen. Hij bleek op de A 18 onder Didam tegen de vangrail te zijn gebotst en de stille getuigen hiervan werden later aangetroffen. Tegen betrokkene wordt proces-verbaal opgemaakt.


Terborg - BOB is geen BOB


Terwijl hij met zijn vrienden had afgesproken om de BOB te zijn, bleek bij een politiecontrole dat de 22-jarige bestuurder uit Silvolde toch gedronken had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Surveillerende agenten controleerden de jongeman omstreeks 05.00 uur op de Ettensestraat in Terborg. In de auto zaten meerdere jongeren en de bestuurder die BOB zou zijn, bleek ook naar alcohol te ruiken. Op het politiebureau blies hij het dubbele wat voor een beginnend bestuurder toegelaten is. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Groenlo - woninginbraken


In de nacht van vrijdag op zaterdag 24 januari is ingebroken bij drie woningen aan de Hobbemastraat in Groenlo. Bij één woning mist men onder andere een tv en een laptop.


Zaterdagochtend werd ontdekt dat drie woningen ongewenst bezoek hadden gehad. Bij alle panden was een raam geforceerd. Bij één aangever zijn onder andere een flatscreen en een laptop gestolen; de andere bewoners moeten de zaak nog inventariseren. De politie is een buurtonderzoek gestart en het team forensische opsporing zal een sporenonderzoek instellen.
Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met 0900 - 8844.


Borculo - vrouw ziet fietsers over het hoofd


Een 77-jarige man uit Drachten heeft zich zaterdag 24 januari onder doktersbehan-deling moeten stellen. Zijn vrouw en hij waren op de Parallelweg in Borculo aangereden door een automobiliste die hen over het hoofd had gezien.


Een 85-jarige automobiliste uit Borculo wilde omstreeks 12.40 vanaf de Lochemseweg de kruising met de Parallelweg oversteken. Ze was nog gestopt, maar had twee naderende fietsers niet opgemerkt. Toen zij optrok, reed zij hen dan ook pardoes aan. Omstanders verleenden eerste hulp. De 77-jarige inwoner uit Drachten moest voor een snijwond naar de huisartsenpost, zijn 70-jarige echtgenote liep kneuzingen op.


Doetinchem - hapje eten, auto weg


Een 36-jarige man uit Silvolde heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn groene Renault Scenic vanaf de Doctor Huber Noodtplaats in Doetinchem.


De diefstal moet op zaterdag 24 januari tussen 22.30 en 23.55 uur zijn gepleegd. De auto was op de parkeerplaats gezet omdat de eigenaar en een kennis even gingen eten. Bij terugkomst was de groene Scenic, gekentekend 73-FD-XX verdwenen. Hierna deed de eigenaar aangifte bij de politie. De auto staat als gestolen gesignaleerd.


Einde berichten---- --