Politie Midden- en West Brabant

Oosterhout, 25-01-2009

Boze Belgische wanbetaler rijdt in op medewerkster tankstation

GILZE: De 78-jarige man uit Beerse (B) die vrijdagmiddag bij een tankstation aan de rijksweg A58 was aangehouden vanwege meerdere gevallen van tanken zonder te betalen, heeft zaterdagmiddag na zijn vrijlating met zijn auto ingereden op een 22-jarige medewerkster van het tankstation. Het slachtoffer kon voorkomen dat ze werd aangereden door snel de bosschages in te springen. De behandelende agenten overleggen met de officier van justitie om te bewerkstelligen dat de man in België wordt aangehouden.

De medewerkster van het tankstation verklaarde dat de Belgische man de shop was binnen gekomen en de sleutel van zijn auto geëist had. Deze werd daar achtergehouden omdat de man zijn rekening eerst nog moest voldoen. De auto van de man was op een privéparkeerplaats van het tankstation gezet, dat middels een ketting aan een paaltje werd afgescheiden. Het meisje gaf aan dat ze niet bij de sleutels kon. Hierna liep de Belg boos naar buiten en trapte het paaltje omver en stapte in zijn auto. Met kennelijk een reservesleutel reed hij weg. De medewerkster die achter de auto stond moest opzij springen om te voorkomen dat ze zou worden aangereden. Ze heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag.

Oldtimer uitgebrand in Made

MADE: Zaterdagmiddag heeft omstreeks 16.25 uur brand gewoed in een leegstaande koekjesfabriek aan de Kastanjelaan. In de fabriek was een Amerikaanse oldtimer in brand geraakt. De brandweer is ter plaatse gekomen. Het voertuig is volledig uitgebrand. Door de brand ontstond enige rookontwikkeling. Hoe de brand is ontstaan en of er sprake is van brandstichting is niet duidelijk.

Vier dronken bestuurders aangehouden

WAALWIJK: Agenten hebben vannacht omstreeks 06.00 uur op de Midden Brabantweg een 34-jarige Rotterdammer betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 570 ugl. Een uurtje daarvoor was op de Burgemeester Verwielstraat een 28-jarige Waalwijkse betrapt op hetzelfde delict. Zij kwam uit op 245 ugl.

OOSTERHOUT: Een 43-jarige man uit 's-Gravendeel moest vannacht zijn rijbewijs inleveren. De automobilist werd op de Bovensteweg in op alcohol gecontroleerd. Hij blies 595 ugl.

DONGEN: Een 29-jarge man uit Groesbeek werd op de Monseigneur
Schaepmanlaan aan de kant gezet. Hij blies 520 ugl en werd omdat hij militair is aan de Kon. Marechaussee overgedragen.

Arrestatie na mishandeling in Gilze

GILZE: De politie heeft vannacht omstreeks 03.20 uur op de
Nieuwstraat een 24-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 16-jarige jongen uit Gilze. Hij zou deze jongen een harde klap in het gezicht hebben gegeven, waardoor deze letsel; opliep aan zijn kaak. De politie was bezig de Tilburger te controleren omdat deze in een auto reed, zonder verlichting te voeren. Tijdens de controle meldde het slachtoffer zich en vertelde dat hij door die bestuurder kort daarvoor was mishandeld. De verdachte gaf toe de jongen een klap gegeven te hebben, de knaap zou zijn vriendin hebben beledigd.

Agressieve partyganger aangehouden in Werkendam

WERKENDAM: Een 17-jarige Werkendammer is tijdens een feest voor jongeren in een partycentrum vannacht door het lint gegaan nadat hij door medewerkers / vrijwilligers wegens wangedrag werd buiten gezet. De knul die onder invloed was van alcohol en softdrugs werd buiten gezet omdat hij heel lastig was en voor veel problemen zorgde. Hij werd daarop heel agressief en ging de mensen te lijf die hem naar buiten begeleidden. Er hebben drie slachtoffers aangifte gedaan. Hij zou hen geslagen en geschopt hebben en één van hen bij de keel hebben gepakt. De verdachte werd omstreeks 01.00 uur door de politie op de Hooftlanden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.