Ingezonden persbericht


Hedendaagse kunst in oud Raadhuis
"SIP HOFSTEDE 60 jaar"

Galerie Het Raadhuis is gevestigd in een monumentaal Amsterdamse Schoolpand uit 1930. Wat ooit het oude Raadhuis van het historische dorp Eenrum was, biedt nu een unieke expositieruimte voor hedendaagse kunst. Theo en Ankie Onnes heten u van harte welkom voor een bezoek, genieten van kunst op een bijzondere locatie in het prachtige oude Eenrum. Gelegen op het karakteristieke Groninger Hogeland en in de directe omgeving van Pieterburen en de Waddenkust.

Deze bijzondere nieuwe expositie laat ter gelegenheid van de 60e verjaardag van Sip Hofstede zijn hele oeuvre zien. Naast schilder is Sip architect, vormgever en interieurontwerper. De galerie toont schilderijen, ontwerpen van orgelfronten, tekeningen van woningen, reclame- en interieurontwerpen. Tevens wordt er een boek gepresenteerd over het leven en werk van Sip.

De feestelijke opening is zondag 25 januari om 13.15 uur in de kerk op de wierde van Eenrum. Harm D.Post, directeur van Groningen Seaports, voorzitter fonds Kunst en Economie van het Groninger Museum, kunstliefhebber en vriend van Sip spreekt het openingswoord. De bekende organist Jan Luth speelt de Toccata uit de 5e symfonie van Charles-Marie Widor. Ook wordt het eerste exemplaar van het boek overhandigd aan Sip. De opening wordt om 14.00 uur voortgezet in Galerie Het Raadhuis waar de expositie kan worden bekeken.

Galerie Het Raadhuis is geopend van vrijdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur. De Galerie organiseert tijdens de expositie een inspirerende workshop schilderen op vrijdag 23 januari o.l.v. Antje Sonnenschein en Theo Onnes. De expositie loopt van 25 januari t/m 29 maart 2009. Bezoek voor meer informatie www.galeriehetraadhuis.nl


---- --