BNN

Credits: Eric Keyzer

Hilversum, 5 januari 2009

PERSBERICHT

NIEUW SEIZOEN BABY TE HUUR BIJ BNN
JONGEREN MAKEN EIGEN TOEKOMST MEE IN SOCIAAL EXPERIMENT

Nederlandse jongeren kunnen niet wachten tot het echte leven begint: steeds jonger hebben ze seks, serieuze relaties en willen ze op eigen benen staan. Puberen is uit, volwassen zijn is HOT! Maar liefst 80 procent van de jongeren wil niets liever dan samenwonen, trouwen of kinderen krijgen. Maar weten ze wel wat zo'n toekomst inhoudt? Vier jonge koppels ondergaan in het vervolg op de succesvolle BNN-serie Baby Te Huur de beproevingen van het volwassen zijn. In een sociaal experiment dat drie weken dag en nacht doorgaat, maken ze hun eigen toekomst mee. Vanaf zondag 25 januari zijn de stellen negen afleveringen lang te volgen van 22.20 tot 23.00 uur bij BNN op 3.

Dat die toekomst minder romantisch uitpakt dan vooraf gedacht ontdekken de stellen door een eengezinswoning te betrekken, de huishoudpot te beheren, zwanger te worden en te moeten zorgen voor een baby, een peuter en een puber. De relaties komen in de verschillende fases soms flink onder druk te staan. Willen de vier jonge koppels na dit experiment nog steeds kinderen, of is dit avontuur het beste voorbehoedsmiddel ever?

In dit seizoen krijgen de koppels ook een bejaarde onder hun hoede. In het huidige politieke klimaat hollen de sociale voorzieningen achteruit en zet de vergrijzing verder door. De kans is daarom groot dat de jongeren van nu later de zorg voor hun ouders op zich moeten nemen omdat de poet op is. In Baby Te Huur naast poepluiers en slapeloze nachten de komende reeks dus ook steunkousen en rollators.

Baby Te Huur wordt geproduceerd door Endemol Nederland.

Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie Nienke van Ankeren, tel: 035-6555321, Nienke.van.ankeren@bnn.nl

Noot aan de redactie
Benieuwd naar de eerste beelden? De persviewing van Baby Te Huur vindt donderdag 15 januari a.s. plaats vanaf 14.00 uur bij BNN. Meld je voor woensdag 7 januari aan via nienke.van.ankeren@bnn.nl.

BIJLAGE ACHTERGROND INFO KOPPELS BABY TE HUUR 2009

Even voorstellen
De maatschappelijk bewogen Max (20) en Martijn (19) uit Amersfoort vinden het ronduit belachelijk dat het nog steeds niet breed maatschappelijk geaccepteerd is dat homoseksuele stellen kinderen opvoeden. Daarom doen ze dus mee aan Baby te huur. Maar blijven de heren zo idealistisch nu ze de zorg van een kind voor hun kiezen krijgen?

Joshua (17) en Yvet (18) komen uit Hengelo. Ze leven op een roze wolk. Romantiek voert hoogtij bij dit koppel, maar blijft daar iets van over als er een baby in huis komt die maar niet stopt met huilen?

Abbygail (18) uit Almere droomt van een gezin met tien kinderen. Voor haar vriend Jelle (19, eveneens Almere) was een toekomst met twee kinderen ooit meer dan genoeg, maar voor Abbygail heeft hij het aantal inmiddels opgeschroefd naar vier kids.

Quinta (20) en Takuya (24) uit Almere zijn 'al' anderhalf jaar samen. HES-student Takuya heeft een Japanse vader en een Irakese moeder. Hij is gewend dat zijn moeder alles voor hem doet: van het opscheppen van zijn eten tot het klaarhangen van zijn kleding. Hij verwacht dat zijn toekomstige vrouw dit ook voor hem zal doen, maar Quinta heeft daar andere gedachten over.