Medisch Centrum Alkmaar

publicatiedatum: 30 januari 2009

zorgeloze middag voor coeliakie patiënten Medisch Centrum Alkmaar

Kinderen met Coeliakie, die onder behandeling zijn bij het Medisch Centrum Alkmaar (MCA), mochten op zondagmiddag 25 januari jl. skiën en goochelen. Dit werd mogelijk gemaakt door de opbrengst van een diner, dat was georganiseerd door Stichting De Waaier en Willem Kaspers, voormalig eigenaar van eetcafé De Vestibule.

zorgeloze middag
In overleg met de Stichting Medische Kindercirkel is besloten de donatie te besteden aan kinderen met Coeliakie (glutenintolerantie). Coeliakie patiënten kunnen geen gluten verdragen. Deze patiënten zijn hierdoor gebonden aan een streng dieet. Een zorgeloze middag was de belangrijkste doelstelling voor de circa 30 patiënten en hun ouders.

skiën en goochelen
Er was veel belangstelling voor deze bijzondere middag. Kinderen vanaf 12 jaar gingen naar Skiclub II Primo in Bergen, waar zij een skiles kregen. De kinderen tot 12 jaar bleven in het MCA, waar zij een goochelvoorstelling en -workshop kregen en drie goocheltrucs leerden. Aan het einde van de middag kwamen patiënten en hun ouders ter afsluiting bij elkaar, om te genieten van een door de MCA-kok gemaakte 'glutenvrije' maaltijd in het personeelsrestaurant van het ziekenhuis. "Een topmiddag", was de reactie van zowel de ouders als de kinderen.

De Waaier
Stichting De Waaier is in 2003 opgericht met als doel Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) te stimuleren. De stichting wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeenten Alkmaar en Heerhugowaard en door giften van bedrijven die zich hiermee als founder, sponsor of donateur aan de stichting verbinden.

Medische Kindercirkel
De Stichting Medische Kindercirkel Alkmaar is een initiatief van medewerkers van de afdeling kindergeneeskunde van het Medisch Centrum Alkmaar. De Stichting heeft zich tot doel gesteld de welbevinden van het zieke kind en het gezin te verbeteren.

contactpersoon: afdeling marketing & communicatie