Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 en 25 januari

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Jongen aangehouden na diefstal GSM

Enschede

Een 15-jarige jongen uit Enschede werd op vrijdag 23 januari aangehouden, omdat hij een GSM van een 16-jarige klasgenote uit Oldenzaal had gestolen en deze had doorverkocht. De 15-jarige bekende de diefstal op het politiebureau. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-008809)

Man op heterdaad betrapt van diefstal tijdens winkelverbod

Enschede

Een 37-jarige man uit Enschede werd op vrijdagmiddag 23 januari aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens een diefstal in een winkel in Enschede, terwijl de man ook een winkelverbod had.

Woensdagmiddag 23 januari omstreeks 15.30 uur zagen surveillerende agenten dat een man goederen had meegenomen uit een winkel, aan het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede, zonder deze te betalen. De man, een 37-jarige Enschedeër werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de man al in het bezit was van een rode kaart en had dus een winkelverbod bij de aangesloten winkelier. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt en hij zal zich spoedig moeten verantwoorden bij Justitie. (09-008950)

Onder invloed van alcohol en zonder geldig rijbewijs, een aanrijding veroorzaakt

Hengelo

Een 50-jarige automobiliste heeft op vrijdag 23 januari onder invloed van alcohol en zonder geldig rijbewijs op een parkeerplaats in Hengelo een aanrijding veroorzaakt.

Vrijdag 23 januari omstreeks 15.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op een parkeerplaats op de Oude Molenweg in Hengelo. Bleek dat de automobiliste tegen twee andere auto's was gereden. Omdat het vermoeden bestond dat de automobiliste, een 50-jarige vrouw uit Hengelo, alcohol genuttigd had, werd de vrouw voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De vrouw weigerde mee te werken aan een ademanalyse op het bureau. Het rijbewijs van de automobiliste was al verlopen en de vrouw had eerder onder invloed van alcohol een auto bestuurd. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-008962)

Ondanks rode kaart toch winkelen

Enschede

Een 25-jarige man uit Enschede werd op vrijdag 23 januari omstreeks 15.40 uur aangehouden, omdat hij ondanks een winkelverbod een winkel had bezocht. De 25-jarige man had al eerder in het kader van het collectief winkelverbod een rode kaart uitgereikt gekregen in verband met winkel diefstal. Dit betekent dat de man voor de duur van één jaar bij alle aangesloten winkels in Enschede geen bezoek mag brengen. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt en hij zal zich op korte termijn moeten verantwoorden bij Justitie. (09-008956)

Met ruim 1,33 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Nijverdal

Een 51-jarige automobilist uit Nijverdal raakte vrijdag 23 januari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdag 23 januari omstreeks 19.45 uur controleerden surveillerende agenten, op de Potgieterstraat in Nijverdal, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 51-jarige man uit Nijverdal, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,33 promille uit. De man bleek vaker onder invloed van alcohol een auto te hebben bestuurd. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (09-003998)

Man aangehouden na rijden zonder geldig rijbewijs

Almelo

Een 28-jarige man uit Almelo werd op vrijdagavond 23 januari aangehouden, omdat de man een auto bestuurde zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Vrijdagavond 23 januari omstreeks 20.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Nieuwstraat in Almelo, een bestuurder van een auto. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-009256)

Snorfietser onder invloed van alcohol, rijbewijs ingevorderd

Hellendoorn

Een 33-jarige snorfietser uit Nijverdal raakte vrijdag 23 januari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol aan het verkeer deelnam.

Vrijdagavond 23 januari omstreeks 23.50 uur vielen surveillerende agenten, op de Reggeweg in Hellendoorn, een snorfietser op. De snorfietser voerde geen achter verlichting en had de gehele weg nodig voor het rijden op zijn snorfiets. Omdat het vermoeden bestond dat de snorfietser, een 33-jarige man uit Nijverdal, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De man weigerde mee te werken aan een ademanalyse op het bureau. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt en het rijbewijs is ingevorderd. (09-009124)

Man aangehouden na rijden zonder geldig rijbewijs in een onverzekerde auto

Enschede

Een 32-jarige man uit Enschede werd op zaterdagmorgen 24 januari aangehouden, omdat de man een auto bestuurde zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en de auto niet verzekerd was.

Zaterdagmorgen 24 januari omstreeks 00.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Molenstraat in Enschede, een bestuurder van een auto. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en de auto bleek onverzekerd te zijn. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. De auto werd meegenomen door de politie. (09-009256)

Beginnend bestuurder met 1,25 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Nijverdal

Een 18-jarige automobilist uit Nijverdal raakte zaterdag 24 januari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zaterdagmorgen 24 januari omstreeks 02.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Wilhelminastraat in Nijverdal, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 18-jarige man uit Nijverdal, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,25 promille uit. De automobilist is een zogenoemd beginnend bestuurder en het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (09-009143)

Met ruim 1,89 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Haaksbergen

Een 26-jarige automobilist uit Rekken raakte zaterdag 24 januari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zaterdagmorgen 24 januari omstreeks 02.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Lankheterweg in Haaksbergen, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 26-jarige man uit Rekken, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,89 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (09-009152)

Man aangehouden na bedreiging agenten

Enschede

Een 36-jarige man uit Enschede werd op zaterdagmorgen 24 januari aangehouden, omdat de man zware bedreigingen heeft geuit naar de agenten.

Zaterdagmorgen 24 januari omstreeks 04.00 uur kreeg de politie melding van een onenigheid op de Beneluxlaan in Enschede. Bij komst van de politie, keerde de man zich tegen de politie. Hij beledigde de agenten en uitte zware bedreigingen tegen de agenten. De man werd aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

(09-009162)

Man verdacht van diefstal en of heling

Rijssen

Een 38-jarige man uit Lobith werd op vrijdag 23 januari aangehouden, omdat hij verdacht wordt van diefstal en of heling van autobanden en velgen.

Uit een garage in Rijssen werden tussen 12 en 13 januari acht velgen met autobanden gestolen. Hiervan werd aangifte gedaan. Op een internetsite trof de eigenaar zijn banden en velgen te koop aan. Hij schakelde de politie in. Deze startte een onderzoek en naar aanleiding van dit onderzoek kon een 38-jarige man uit Lobith worden aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal en of heling van de velgen en banden. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-008886)

Diverse auto's en een woning vernield, politie zoekt getuigen

Overdinkel

In de nacht van donderdag 22 januari en vrijdag 23 januari werden op de Sterkerstraat en de Pastoor van Laakstraat in Overdinkel diverse auto's vernielt en werd in een woning aan de Pastoor van Laakstraat in Overdinkel een ruit ingegooid. Mogelijk gaat het hier om drie personen.

De politie is opzoek naar de daders. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de vernielingen. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, team Losser, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-008690)

Twee gewonden na aanrijding

Almelo

Een 35-jarige man en een 57-jarige vrouw, beiden uit Hank, raakten vrijdag 23 januari gewond tijdens een kop-staart aanrijding op de A35, ter hoogte van Almelo.

Vrijdagavond 23 januari kreeg de politie melding van een aanrijding op de A35, ter hoogte van Almelo. Bleek dat een 52-jarige automobilist uit Enschede moest remmen voor het voorrijdende verkeer. Dit werd niet opgemerkt door een 32-jarige automobilist uit Hengelo en reed tegen zijn voorganger op. Vervolgens reed een 35-jarige automobilist uit Hank tegen de 32-jarige automobilist. De auto van de 35-jarige kwam op de zijkant terecht. De 35-jarige bestuurder en zijn bijrijdster, een 57-jarige vrouw uit Hank, raakten hierbij gewond en werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (09-009063)

Dronken automobilist veroorzaakt éénzijdig ongeval

Goor

Een 48-jarige automobilist uit Goor heeft op zaterdag 24 januari een éénzijdig ongeval veroorzaakt op de Wielewaalstraat in Goor.

Zaterdagmiddag 23 januari omstreeks 16.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Wielewaalstraat in Goor. Bleek dat een automobilist op de Wielewaalstraat reed komende uit de richting van de Scherpenzeelseweg. De automobilist had geen controle meer over zijn voertuig en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder verliet daarna direct de plaats van ongeval. De politie kon de bestuurder aanhouden in zijn woning. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 48-jarige man uit Goor, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Ademanalyse op het bureau lukte niet waarna een bloedproef werd afgenomen door een GGD-arts. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (09-009320)

Met ruim 1,77 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een 47-jarige automobiliste uit Almelo raakte zaterdag 24 januari haar rijbewijs kwijt, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zaterdagavond 24 januari omstreeks 19.00 uur viel een getuige het rijgedrag van een automobiliste voor haar erg op en meldde dit aan de politie. Op de Vogelweide in Almelo controleerden de aangekomen agenten de automobiliste. Omdat het vermoeden bestond dat de automobiliste, een 47-jarige vrouw uit Almelo, alcohol genuttigd had, werd de vrouw voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,77 promille uit. Het rijbewijs van de automobiliste werd ingevorderd. (09-009339)

Fietsendief op heterdaad betrapt

Hellendoorn

Een 22-jarige man uit Amsterdam werd op zondagmorgen 25 januari aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens een fietsendiefstal.

Zondagmorgen 25 januari omstreeks 03.30 uur zag een medewerker van een horecagelegenheid iemand een fiets stelen van een bekende van hem. De eigenaar van de fiets werd gewaarschuwd en ging snel naar de dader en zijn fiets toe. De fietsendief werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. De fietsendief, een 22-jarige uit Amsterdam, bekende de diefstal. De man zal zich op korte termijn moeten verantwoorden bij Justitie. (09-009456)

Man aangehouden na vernielen fiets

Enschede

Een 20-jarige man uit Enschede werd op zondag 25 januari omstreeks 04.00 uur aangehouden door de politie. De man was op de Oude Markt in Enschede boos en pakte een fiets en gooide deze van een trap naar beneden. Dit werd opgemerkt door de politie en de man werd aangehouden. (09-009466)

---- --