Politie Brabant-Noord

Ambulancebemanning belaagd

Uden, 25-01-2009 o In de nacht van zaterdag op zondag, net na middernacht heeft er een vechtpartij plaatsgevonden op de Kersenstraat waarbij één persoon gewond is geraakt. Toen ambulancepersoneel hem hulp verleende moesten zij met het slachtoffer wegvluchten omdat zij geslagen en bedreigd werden. Ook werd er tegen hun voertuig geschopt en geslagen.

Om kwart over twaalf kwam er bij de gemeenschappelijke meldkamer een paniek melding binnen dat er gevochten werd in de Kersenstraat. Een ander melding was dat er iemand gewond was en niet meer aanspreekbaar was. Hij zou ernstig bloeden. Politie-eenheden uit de omgeving spoedden zich naar de straat. Ook werd de ambulancedienst gewaarschuwd die een voertuig daarheen stuurde. De ambulance was als eerste ter plaatse. Zij troffen daar een grote groep mensen aan en één slachtoffer. Zij werden direct bedreigd door meerdere omstanders. Er zou hun iets overkomen als zij het slachtoffer niet zouden redden. De bemanning werd zo bang dat zij een noodoproep deden voor hulp. Ze werden door meerdere mensen vastgepakt en belemmerd in hun werk. Ondertussen besloten zij dat ze het slachtoffer zo spoedig in hun voertuig zouden leggen en weg zouden gaan omdat zij daar niet veilig hun werk konden doen. De situatie werd zo bedreigend voor hen, er stonden mensen tegen de auto te slaan en te schoppen, dat de chauffeur besloot met zwaailicht en sirene weg te rijden voordat de zijdeur fatsoenlijk gesloten was.

De inmiddels gearriveerde politie-eenheden zijn direct een uitgebreid onderzoek gestart. De technische recherche heeft onderzoek verricht en verschillenden getuigen zijn gehoord. Ook is er een aangifte opgenomen van de bemanning van de ambulance. In een woning in de omgeving van de Kersenstraat bleek een feest te zijn geweest wat uit de hand gelopen was. Daarbij is een 53-jarige man uit Uden gewond geraakt. Hij is naar buiten gelopen en is daar bloedend op straat gevallen. In de directe omgeving is als mogelijke verdachte van het verwonden van het slachtoffer een 22-jarige man uit Uden aangehouden. Korte tijd later kon een 31-jarige man uit Uden aangehouden worden als één van de verdachten van het belagen van het ambulancepersoneel.

De recherche heeft de zaak in onderzoek. Ze trachten eerst duidelijkheid te krijgen over de toedracht van de vechtpartij en de situatie op straat. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.